En reje skal hjælpe din telefon med at afsløre kræft

En reje med nogle helt specielle øjne er i stand til at se kræftinficeret væv. Nu bruger forskere rejen til at lave et kamera, der også kan se kræft.
Knælerrejens øjne kan se polariseret lys og kan derfor opdage kræft. Det har forskere udnyttet og har lavet et kamera med samme egenskab.
Knælerrejens øjne kan se polariseret lys og kan derfor opdage kræft. Det har forskere udnyttet og har lavet et kamera med samme egenskab. Foto: Wikipedia

Knælerrejen er den reje, der er årsag til, at et hold forskere fra University of Queensland i Australien nu kan præsentere en banebrydende opfyldelse. Takket være rejen har de skabt et kamera, der kan afsløre cancer hos mennesker, skriver mx.dk.

Knælerrejen har nogle specielle øjne, som kan se såkald polariseret lys, som reflekteres fra inficeret væv, men ikke fra raskt væv. Rejens egenskab har man nu fået overført til et kamera.

"Vi ser farver med nuancer og skygger og objekter i kontrast - et rødt æble på et grønt træ for eksempel - men vores forskning afslører et antal dyr, der bruger polariseret lys til at opdage og skelne mellem objekter," siger professor Justin Marshall fra det australske universitet i en pressemeddelelse.

Justin Marshall mener, at den nye opdagelse kan føre til, at kameraerne i vores smartphones også vil blive designet til at kunne opdage kræft. Det betyder, at folk selv har mulighed for at opdage sygdommen på et meget tidligt stadie.

Det er ikke en ny opdagelse, at man kan spore cancer med polariseret lys, men de australske forskeres nye opfindelse vil gøre det langt nemmere at bruge lyset til at spore kræft.

Kilde: mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.