Efter sygeplejerskesagen: Nu kan medarbejdere slå alarm anonymt

På Nykøbing Falster Sygehus kan medarbejderne nu anmelde kollegaer anonymt, hvis de har mistanke om, at de er til fare for patienterne.
Foto: Scanpix

Den såkaldte sygeplerske-sag fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en 31-årige sygeplejerske fik livstid for drab på patienter, har nu fået konsekvenser for de ansatte.

Sygehuset har nemlig indført nye retningslinjer, som betyder, at de ansatte kan indberette kollegaer anonymt, hvis de har mistanke om, at de er til fare for patienternes sikkerhed.

Det skriver folketidende.dk, der har fået aktindsigt i de nye retningslinjer.

“Ved en bekymringssag er sagen fortrolig, og den, der retter henvendelse, kan forlange anonymitet, som skal respekteres”, står der ifølge avisen i retningslinjerne.

Flere andre regioner har allerede såkaldte whistleblower-ordninger, og i Region Sjælland, hvor sygehuset ligger, arbejder man også på en sådan, som skal gælde for alle ansatte på regionens sygehuse.

Preben Cramon, der er sundhedsfaglig chef i Region Sjælland siger til folketidende.dk, at han forventer, at ordningen er klar i august. Denne ordning vil erstatte de lokale retningslinjer på Nykøbing Falster Sygehus og vil også inkludere retningslinjer, der gør, at ansatte kan anmelde mistanker anonymt.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.