Efter sidelæns flystyrt: Piloter skal i skole

TransAsia Airways vil sikre sig, at alle piloter, som flyver ATR-maskiner, er godt nok uddannet.
Ulykken med et ATR-fly fra TransAsia Airlines er den anden på seks måneder med den bestemte flytype. Nu skal selskabets piloter på kursus.
Ulykken med et ATR-fly fra TransAsia Airlines er den anden på seks måneder med den bestemte flytype. Nu skal selskabets piloter på kursus. Foto: Wally Santana/AP

Det taiwanesiske flyselskab TransAsia Airways sender 71 piloter på testkursus efter den voldsomme flyulykke, som onsdag kostede mindst 35 personer livet i hovedstaden Taipei.

Ulykken er selskabets anden på blot et halvt år med flytypen ATR.

Flyet styrtede efter en sidelæns manøvre, tilsyneladende for at undgå nogle lygtepæle på en motorvej, hvor den store maskine ramte en bil med vingespidsen, inden flyet landede i floden med massive skader.

I en sidste melding fra flyets cockpit blev der kaldt: "Mayday, Mayday, ingen motorkraft", oplyste kontroltårnet i Taipei lufthavn, hvorfra flyet kort forinden var lettet.

Otte savnes fortsat efter ulykken, mens 16 overlevende i timerne efter blev evakueret fra vraget i floden.

TransAsia Airways vil nu sende alle selskabets piloter, som flyver ATR-fly, på et testkursus.

Testen skal sikre, at piloterne "er kvalificeret til at udføre deres job," hedder det i en udtalelse fra selskabet.

Ulykken, som er den anden med et ATR-fly på et halvt år, har vakt bekymring om, hvorvidt piloterne er godt nok uddannet til at flyve maskinen.

Styrtet i floden i Taipei blev filmet, og de levende billeder af det store fly, som farer gennem trafikken på en motorvej, gik hurtigt jorden rundt.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.