Efter influenza-afbud: Prins Henrik alene i Venedig

Prinsgemalen meldte i sidste uge afbud til sin hustrus 75 års fødselsdag samt en række andre arrangementer. Lørdag havde han kræfter nok til at rejse alene til Venedig.
ARKIVFOTO: Hvad Henrik lavede i den italienske by, har kongehuset ingen kommentarer til, da besøget var af "privat karakter".
ARKIVFOTO: Hvad Henrik lavede i den italienske by, har kongehuset ingen kommentarer til, da besøget var af "privat karakter". Henning Bagger/Scanpix

Det vakte stor opstandelse, da prins Henrik i sidste uge måtte melde fra til dronning Margrethes 75 års fødselsdag, fordi han var sendt til tælling af slem influenza.

Selv beklagede dronningen, at hun ikke at have prinsgemalen hos sig på sin store dag.

- Kun savnede jeg min mand ved min side. Han ligger derhjemme og savner at være med, men jeg skulle hilse mange gange, sagde Margrethe således i sin tale torsdag på Københavns Rådhus.

Nu kan Ekstra Bladet fortælle, at prins Henrik kom på benene igen hurtigt efter hustruens store fødselsdagsfejring.

Han har således tilbragt weekenden i Venedig alene, skriver Ekstra Bladet og kongehuset bekræfter overfor avisen, at prinsgemalen er rejst sydpå.

Gik glad rundt lørdag formiddag

Hvad Henrik lavede i den italienske by, har kongehuset ingen kommentarer til, da besøget var af "privat karakter".

Ekstra Bladet er blevet kontaktet af flere, der har set prinsen i gondolernes hjemby, og de har fortalt, at han lørdag formiddag iført vinrøde bukser og lys vindjakke vandrede glad rundt sammen med to mørkklædte oppassere.

Prinsgemalen meldte i sidste uge fra til alle de officielle arrangementer, der var i forbindelse med dronningens fødselsdag - begyndende med et pressemøde mandag og afsluttende med den store gallamiddag på Amalienborg torsdag aften.

Han meldte også fra til de officielle arrangementer, han særskilt var inviteret til - eksempelvis sendte han afbud til den årlige Jagtfestival, som han ellers skulle have åbnet fredag klokken 16.

Heldigvis for prinsen var han øjensynlig dog frisk nok til at rejse sydpå og få lidt italiensk forårssol på de sikkert blege kinder i weekenden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.