Måling: Henrik ydmygede Margrethe

I en ny Gallup-måling tager et flertal danskerne afstand fra prins Henrik, efter han meldte sig syg til dronning Margrethes fødselsdag og siden rejste til Venedig.
58 procent er meget eller overvejende enige i, at prins Henrik ydmygede hustruen.
58 procent er meget eller overvejende enige i, at prins Henrik ydmygede hustruen. Claus Bech/Scanpix

Prins Henriks opbakning i den danske befolkning er forsvindende lille. Det står klart, efter Gallup for BT har spurgt danskerne, hvad de mener om, at prins Henrik måtte lægge sig med influenza til dronning Margrethes fødselsdag og få dage efter rejste til Venedig.

68 procent af danskerne er således meget eller overvejende enige i, at prins Henrik skulle have blevet hjemme, og samme andel mener, at han svigtede dronningen ved at melde afbud til fødselsdagen for derefter at rejse.

58 procent er meget eller overvejende enige i, at prins Henrik ydmygede hustruen.

Samtidig tror kun 15 procent af danskerne på, at prins Henrik rent faktisk var syg.

Alvorlig sag

Kongehuset har officielt forklaret, at han rejste til Sydeuropa for at komme sig helt efter influenzasygdommen.

Danskernes dom over prins Henrik er ’markant’, fortæller kongehusekspert og ekstern lektor i historie ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen til BT.

- Er der noget befolkningen ikke kan lide, er det netop, når der stilles spørgsmål ved troværdigheden. Det gælder for kongehuset, og det gælder for politikere. Det er nok også årsagen til, at hans popularitet denne gang er faldet markant. Der er mange, der mistænker prins Henrik for ikke at være rigtig syg, og det gør denne sag ret alvorlig, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Undersøgelse på Rigshospitalet

Fredag kom det frem, at den 80-årige prins Henrik tilsyneladende stadig ikke er helt frisk. Han var torsdag til undersøgelse på Rigshospitalet, kunne Ekstra Bladet fortælle.

Kongehuset bekræfter overfor avisen, at prinsgemalen aflagde Riget et besøg for at "få foretaget nogle undersøgelser". Men kongehusets informationschef Lene Balleby ønsker ikke at kommentere på, hvilke undersøgelser der er tale om. Det betragter man i kongehuset som en privatsag.

Plaster på hånden

Nogle af Ekstra Bladets læsere så prinsen, da han i en bil med en privatchauffør bag rattet forlod Riget ved 13-tiden. Prinsen sad med sin højre arm ud ad det åbne bilvindue, og på hans håndryg sås et stort plaster. Hvilken kan tyde på, at han har haft indlagt et drop i en blodåre i håndryggen, konkluderer Ekstra Bladet.

Efter hospitalsundersøgelsen blev Henrik kørt til Fredensborg i Nordsjælland, hvor dronning Margrethe havde opholdt sig dagen igennem. Hun forlod dog ifølge Ekstra Bladet slottet klokken 16.15.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.