Prins Henrik dropper bryllup, men: "Han er sund og rask"

Ifølge prinsgemalens ven gennem mange år, modemanden Erik Brandt, fejler prinsen ikke noget.
Prins Henrik er ifølge sin meget tætte ven fit for fight.
Prins Henrik er ifølge sin meget tætte ven fit for fight. Foto: SCANPIX arkiv

Prins Henrik bliver derhjemme, når dronning Margrethe, prins Frederik, prins Joachim og deres hustruer tager til Sverige for at deltage i årets store royale bryllup. Den svenske prins Carl Philip skal giftes med Sofia Hellqvist, men Henrik overværer altså ikke vielsen - og det fik i går en kongehusekspert til at komme med skarp kritik.

- At prinsgemalen ikke deltager i brylluppet sender et uheldigt signal, fordi der har været så meget kritik af, han ikke var med til dronningens fødselsdag og dagen efter var på vej til Venedig, sagde kongehusekspert og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen.

Kun kongehuset kender årsagen til, at Henrik ikke er med til brylluppet. Men ifølge en af hans nære venner skyldes det i hvert fald ikke sygdom.

- Prins Henrik er sund og rask, siger modemanden Erik Brandt til BT.

Erik Brandt understreger, at hans royale ven altid gør sig umage med at "please os danskere."

BT har også talt med kommunkationsrådgiver Trine Nebel, der har speciale i branding og omdømme, og ifølge hende skaber prinsen unødvendig opmærksomhed om sin person.

- Han skaber noget opmærksomhed, som jeg skønner, at monarken gerne ville være foruden, siger hun.

Netop opmærksomhed har prinsgemalen skabt en del af i år (se boksen nederst i artiklen). Prinsen fylder 81 år 11. juni.

Erik Brandt, da han deltog i 'Vild med dans'. Før han stillede op i konkurrencen, drøftede han det med sin bedste kammerat: Prins Henrik. Det har Brandt tidligere fortalt. Foto: Scanpix

Prins Henriks 'møg-sager'

2015 er året, hvor prins Henrik har fået skabt en del blæst om sin person. Her er de største sager:

18. februar: Henrik deltager sammen med dronningen i et pressemøde, som regentparret holder for den hollandske presse. Dronningen kommenterer terrorhandlingerne i København. Prins Henrik beklager sig over, at han ikke er konge. "Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?" spørger han.

13. april: Til et pressemøde forud for sin 75 års fødselsdag, fortæller dronningen, at prins Henrik - der egentlig skulle være ved hendes side - har meldt afbud pga. sygdom. "Han har noget, der minder om influenza," siger hun.

14. april: Kongehuset meddeler, at prins Henrik aflyser hele sin deltagelse i dronningens 75 års fødselsdag få dage senere.

16. april: Dronningen fylder 75 - og fejres uden Henrik. På sin karettur gennem København får hun i stedet følgeskab af prins Frederik. "Kun savende jeg min mand ved min side. Han ligger derhjemme og savner at være med, men jeg skulle hilse mange gange," siger hun i sin tale på rådhuset. Dagen rundes af med en stor gallafest på Fredensborg Slot.

17. april: Dagen efter den store fødselsdag rejser prinsen til Venedig. Det afslører Ekstra Bladet. Avisen bringer flere fotos af en tilsyneladende meget munter prins, der hygger sig hen over weekenden med venner i den italienske by.

21. april: Hoffet melder meget overraskende ud, at prins Henrik dropper sit livsværk - at han efter 40 år stopper som vinbonde.

15. maj. Det kommer frem, at prins Henrik har skilt sig af med sin gravhund Rosina. Ifølge kongehuset kunne hunden "ikke falde til." Rejsekongen Stig Elling skælder efterfølgende ud på Henrik - Elling mener, at prinsen ganske enkelt ikke 'magter' sine hunde.

2. juni: TV2 kan fortælle, at prinsen ikke deltager i den svenske prins Carl Philips bryllup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.