Dronningens dopede hest mister plads

Tidligere i år blev dronning Elizabeths vinderhest Estimate fældet for doping, og nu fratages hesten sin andenplads i væddeløbet Gold Cup.
Dronning Elizabeth ses her med sin datter, prinsesse Anne, og hesten Estimate, som er testet positiv for doping i væddeløbet Gold Cup.
Dronning Elizabeth ses her med sin datter, prinsesse Anne, og hesten Estimate, som er testet positiv for doping i væddeløbet Gold Cup. Foto: Alastair Grant/AP

I juli blev Storbritanniens regent, dronning Elizabeth, trukket ind i en uheldig sag om dopingbrug.

Dronningens hest Estimate blev nemlig fundet med morfin i blodet efter væddeløbet Gold Cup, og endnu et testresultat har bekræftet snyderiet.

Efter en disciplinærsag af British Horseracing Authority bliver hesten nu frataget sin andenplads i løbet, skriver avisen Mirror.

Konsekvenserne for dopingbrug inden for hestevæddeløb betyder ligesom i andre sportsgrene diskvalifikation.

Dopingbruget har dog ingen konsekvenser for træneren Sir Michael Stoute, skriver British Horseracing Authority på deres Twitter-profil.

- Hestene er blevet diskvalificeret fra de pågældende løb. Ingen økonomisk straf er blevet pålagt træneren, lyder det.

I juli måned oplyste det britiske hof, at hesten sandsynligvis var blevet dopet gennem sit foder.

- Jeg kan bekræfte, at Estimate - den femårige hoppe, som er trænet af Sir Michael Stoute og ejet af dronningen - er en af hestene. De første undersøgelser peger på, at de positive test kommer fra indtagelsen af forurenet foder.

Den 88-årige monark fik Estimate i 80-års fødselsdagsgave.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.