Dramatisk fald i antallet af asylsøgere

Fra september til oktober er antallet af asylsøgere styrtdykket
Antallet af asylansøgere faldt kraftigt fra september til oktober, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.
Antallet af asylansøgere faldt kraftigt fra september til oktober, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen. Foto: LEHMANN MARTIN/free

I september søgte 3130 mennesker asyl i Danmark.

I oktober var det tal faldet til 1818. Det er et fald på 42 procent, og betyder at tendensen med et stigende antal asylansøgere, som har varet siden februar, er brudt. Det viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Faldet betyder også, at Danmark indtil videre i 2014 har fået 12.877 asylansøgninger. Regeringen har i finansloven budgetteret med, at Danmark i år vil modtage 20.000 asylansøgere.

Faldet skyldes hovedsageligt et fald i ansøgere fra det krigshærgede Syrien, hvor der i september kom 1967 asylansøgere mod 880 asylansøgere i oktober. Men også antallet af asylansøgere fra Eritrea, hvor der over sommeren var en stor vækst, er faldet.

Med 1818 asylansøgninger er oktober dog stadig langt over en gennemsnitlig måned for asylansøgere.

- Det viser noget om, hvor svært det er at forudsige, hvad der sker på asyl- og flygtningeområdet, siger justitsminister Mette Frederiksen (S) til tv2.dk.

- Jeg vil meget meget nødigt gisne om, hvad der præcis gør det. Der kan være flere ting, der spiller ind. Vi ved, at der også er andre nordeuropæiske lande, som har modtaget færre syrere. Det gælder eksempelvis Sverige.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.