Dokument afslører: Dagpenge-optjening kan blive indkomst-bestemt

Ifølge Jyllands-Posten arbejder Dagpengekommissionen på at gøre optjeningen af dagpenge afhængig af indkomst.
Den helt konkrete ordning bliver ikke beskrevet nærmere, men ifølge Jyllands-Posten kunne et eksempel være, at en højtlønnet får nemmere ved at optjene dagpenge end en lavtlønnet.
Den helt konkrete ordning bliver ikke beskrevet nærmere, men ifølge Jyllands-Posten kunne et eksempel være, at en højtlønnet får nemmere ved at optjene dagpenge end en lavtlønnet. Foto. Nils Meilvang/arkiv/Scanpix

Optjeningen af dagpenge kan blive afhængig af din indtægt. Det fremgår af et internt LO-dokument, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

I dokumentet står der blandt andet:

- Kommissionen har brugt en del tid på at drøfte afbureaukratisering og en indkomstbaseret model for optjening af dagpenge. Her har kommissionen besluttet, at der arbejdes videre med dels en indkomstbaseret model dels en månedsmodel med det formål at afbureaukratisere og simplificere administrationen af dagpenge, lyder det i dokumentet.

Den helt konkrete ordning bliver ikke beskrevet nærmere, men ifølge Jyllands-Posten kunne et eksempel være, at en højtlønnet får nemmere ved at optjene dagpenge end en lavtlønnet.

Rådgiver i strategisk ledelse og tidligere direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen, Preben Buchholt, minder om, at sådanne forslag tidligere er blevet opgivet efter voldsom debat.

Han mener dog ikke, at forslaget nødvendigvis kommer til at betyde dårligere dækning for enten lavt- eller højtlønnede.

- En indkomstbaseret model er som sådan ikke noget banebrydende for slutresultatet for borgerne. For du kan altid indrette systemet, så du kompenserer folk ift. dine politiske ønsker, siger han til Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.