Dødt sexliv? Få mere lyst til sex

Hverdagens pligter jager ofte lysten til sex væk, men med få ændringer i din hverdag, kan du let få lyst til mere sex – få ekspertens råd her.
Drømmer du om mere lyst til sex? Start med at ændre lidt på hverdagen
Drømmer du om mere lyst til sex? Start med at ændre lidt på hverdagen Scanpix

Der skal skiftes bleer, der skal handles, laves mad, støvsuges og vaskes tøj…hvornår midt i alt det skal lysten til sex opstå?

For en del mennesker sker det ikke og hvis det gør, så ignorerer de den lille lyst til fordel for at få ordnet ting i hjemmet, skriver health.com. De har kigget nærmere på, hvordan et forsømt sexliv kan sættes i gang igen.

Brug tid sammen

I kan enten vælge at tilbringe jeres søndag eller onsdag eftermiddag hver for sig i garagen og foran fjernsynet i træningsbukser.

I kan også vælge at lave noget sammen, der er lidt anderledes end normalt. Gå i biografen eller spis middag ude, for det vil krydre jeres liv lidt og I vil bedre kunne fornemme den gnist, I en gang havde, siger Leah Millheiser, læge og direktør for et kvindeligt medicin-program på Stanford Hospital & Clinics.

LÆS OGSÅ: Engangsknald? Gør det på disse tidspunkter

Skift prævention

Hormonelle forandringer spiller en stor rolle i lysten til sex, og for en del kvinder kan p-piller ødelægge sexlysten.

Doktor Leah Millheiser fortæller, at nye p-piller kan spille anderledes ind på dine hormoner og dermed give dig sexlysten tilbage. Og tager du ikke p-piller, så vær stadig opmærksom på, hvordan og hvornår i din cyklus, du har og ikke har lyst til sex. På den måde kan du bedre styre dit sexliv…og planlægge lidt.

LÆS OGSÅ: Yoga er bedre for gravide end antaget

Del huslige pligter op

Efter en lang dag på jobbet, så kan det være en sand sex-dræber, hvis resten af dagen står på sure pligter i hjemmet.

- Efter at børnene er lagt i seng, så skal der som regel ryddes op og sikkert også laves lidt af det arbejde, du har taget med hjem. Som resultat bliver det intime skubbet i baggrunden, siger doktor Leah Millheiser.

Deler I der imod pligterne op og sørger for ikke altid at have aftenarbejde, så er der lidt mere overskud til at mødes og hygge i sengen ind imellem.

Soveværelset er til romantik

Det er nemt at lade børnene indtage soveværelset, så både de og deres ting fylder mere end jer selv som par. Det er en af de helt store og alt ødelæggende grunde til, at par opgiver deres sexliv, siger Leah Millheiser.

Hun påpeger, at det er vigtigt at omdanne soveværelset til et sove-og sexrum, i stedet for at tillade at det er et familierum.

Brug hjælpemidler

En af grundene til at mange par dropper sex, er fordi det kan tage lang tid for en kvinde at blive klar til sex, men her mener doktor Leah Millheiser, at der skal tages hjælpemidler i brug.

Har I kun fem minutter, så har I ikke tid til så meget forspil, og derfor skal I altid sørge for at have i hvert fald glidecreme derhjemme, så I hurtigt kan komme i gang.

LÆS OGSÅ: Overraskende grunde til hovedpine

Gør noget rart for dig selv

Har du haft en travl uge med mange pligter, så kan sex også nemt komme til at føles sådan, fordi du mest af alt har brug for dig-tid.

Har du det sådan, så tag tid til dig selv og giv dig selv forkælelse med et karbad, et glas vin og en god bog, et fodbad eller en dejlig lang lur. Det giver dig et frirum, hvor der nemmere kan spire en lille lyst til sex…og hvem siger, der ikke kan være sex-tid efter dig-tiden?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.