Overraskende grunde: Derfor får du hovedpine

Der findes mange grunde til, at hovedpine opstår og visse af dem er ikke umiddelbare – dem kigger vi lidt nærmere på her.
Slås du med hovedpine? Det kan skyldes grunde, du ikke har tænkt over
Slås du med hovedpine? Det kan skyldes grunde, du ikke har tænkt over Scanpix

Er du en af dem, der lider af uforklarlige anfald af hovedpine, eller har en trykken for hovedet, du ikke helt forstår hvor kommer fra, så kan det skyldes grunde, du ikke selv har overvejet. 

Prevention har kigget nærmere på en håndfuld af de pudsige måder, hvorpå hovedpine opstår – læs med og tjek så, om du oplever det samme.

LÆS OGSÅ: Er dit hår farvet? Sådan plejer du det bedst

Ondt under samleje

Vi kender alle til den klassiske undskyldning, hvor hovedpine retfærdiggør, at lysten til sex ikke er der, men faktisk kan du også få en slem hovedpine under sex.

En ud af 100 personer oplever, at de får en langsom tiltagende hovedpine under sex, viser undersøgelser bragt i British Journal of Medical Practitioners. Det er mest normalt blandt mænd og skyldes muligvis muskelsammentrækninger og et blodtryk, der presses under sex.

LÆS OGSÅ: Du skal altid gå på WC før og efter sex

Du stirrer på din telefon

Nej, din hovedpine skyldes ikke en mystisk stråling, som går ind og roder med dine hjerneceller. Det skyldes ganske simpelt, at du holder skærmen tæt til dine øjne og skal koncentrere dig meget om at læse.

Når du hele tiden skal fokusere med dine øjne, så begynder dig hoved at gøre ondt, viser forskning bragt i Journal of Clinical and Diagnostic Research.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du en HEL dag uden din smartphone

Du kører i trafikken

Det er ikke kun dit humør, der bliver påvirket, når du kører rundt i myldretid eller tæt trafik, det gør dit hoved også.

Det er stressende at holde øje med mange biler, og det er endnu mere stressende, hvis du er sent på den og det kan altså medføre hovedpine. Ja, selv forureningen fra trafikken kan faktisk også give hovedpine, viser forskning fra både Canada og Israel.

Du dropper kaffen

Hvis du er vant til at fare rundt og arbejde hårdt hele ugen, i mens du drikker en masse kopper kaffe, så vil du muligvis opleve, at du får hovedpine den dag, hvor du ikke drikker så meget kaffe, som du plejer.

Hvis du slapper af i weekenden og derfor ikke drikker nær så mange kopper kaffe, så vil det kunne forårsage hovedpine, ifølge National Headache Foundation. Vil du skrue ned for kaffeindtaget, så gør det langsomt over en uges tid.

LÆS OGSÅ: Små tricks, der får dig til at spise sundere

Du mangler vand

Har du husket at drikke vand i dag? Hvis nej, så er det ganske givet grunden til din hovedpine.

Mærk efter om din hovedpine ofte opstår efter en dag på jobbet, hvor du har glemt at drikke vand. Hvis ja, så er det synderen.

Og ellers opstår det gerne, når du har været i byen dagen før og er dehydreret. Studier fra Univeristy of Connecticut viser, at det ikke bare går ud over hovedet, men også dit humør og din koncentration.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.