Ditte afprøver myten: Kan man altid få job i Netto?

"Du kan da altid få dig et job i Netto" Den sætning har rigtig mange højtuddannede arbejdsløse fået smidt i hovedet. Ditte undersøger, om der er jobs, hvis man skruer forventningerne ned.

Som nyuddannet journalist glædede Ditte sig til at komme ud på arbejdsmarkedet, fast løn, der rakte længere end SU'en, og en hverdag hvor hun kunne bruge de ting, hun havde lært.

I en kronik i Alt for Damerne fortæller hun, hvordan hun i virkeligheden røg direkte ud i arbejdsløshedens langtrukne usikkerhed.

Derfor satte hun sig for at undersøge myten, som hun har hørt gang på gang. Man kan jo altid få job i Netto. Med andre ord ville hun undersøge om løsningen var at skrue lidt ned for forventningerne.

Hver tredje dansker tror nemlig, der er jobs til alle, hvis bare man ikke er kræsen.

Du gider jo ikke rigtig arbejde i Netto

I et interview med Chrisitan Dahl, HR Manager i Netto får hun aflivet myten. Netto ansætter nemlig ikke hvem som helst. Og Ditte dumper testen.

Han indrømmer, at han ville løfte øjenbrynene en smule, hvis en akademiker kom og søgte job som kasseassistent. Men når man ikke kan formulere sin entusiasme for jobbet, kan de finde andre, der brænder mere for det.

"Du vil jo ikke have et job i Netto, for du vil jo gerne være journalist, og så er det det, du skal være. Det nytter jo ikke noget, at du er led og ked af at gå på arbejde, fordi du hellere vil lave noget andet. Det smitter af på dine kolleger," siger han.

Kilde: altfordamerne.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.