DF: "Helt sort" at tage penge fra social dumping

Det er et forslag, som vi meget gerne vil have pillet af, lyder det fra støttepartiet DF om regeringsforslag.
Den tidligere SR-regering afsatte 60 millioner kroner til øget politiindsats mod social dumpning og cabotagekørsel, men ifølge papirer, som TV 2 har set, vil regeringen i stedet bruge pegene på andre områder af politiets arbejde som terrorbekæmpelse. Finansminister Claus Hjort Frederiksen ses på billedet.
Den tidligere SR-regering afsatte 60 millioner kroner til øget politiindsats mod social dumpning og cabotagekørsel, men ifølge papirer, som TV 2 har set, vil regeringen i stedet bruge pegene på andre områder af politiets arbejde som terrorbekæmpelse. Finansminister Claus Hjort Frederiksen ses på billedet. Foto: Scanpix/arkiv

Regeringen vil tage penge fra politiets indsats mod social dumping og bruge dem på bekæmpelse af terror og andre prioriterede opgaver, men det er tåbeligt, lyder det fra Dansk Folkeparti.

- Vi synes, at det er helt sort, at regeringen lægger op til de her besparelser, som går udover trygheden på vores arbejdsmarked. Vi vil have pillet det her forslag af bordet, for trygheden for lønmodtagerne er hamrende vigtig, siger DF-ordfører for social dumping, Peter Kofod Poulsen til Avisen.dk.

Den tidligere SR-regering afsatte 60 millioner kroner til øget politiindsats mod social dumpning og ulovlig cabotagekørsel, men ifølge papirer, som TV 2 har set, vil regeringen i stedet bruge pengene på andre områder af politiets arbejde som terrorbekæmpelse.

Bagmændende skal rammes

Ifølge DF er det i kampen mod social dumping vigtigt, at der bliver grebet ind over for de arbejdsgivere, der står bag den sociale dumping.

Derfor vil han blandt andet have hævet bødesatsen

- Social dumping er så forfærdeligt, at de folk, der dumper lønninger, skal have højere bøder. Hvis man giver efter for det her område og slækker på kontrollen, vil antallet af sager stige, siger Peter Kofoed Poulsen til Avisen.dk.

I DF er man også imod, at man tager penge fra kampen mod ulovlig cabotagekørsel, fortæller han.

Det er eksempelvis, når udenlandske chauffører kører indenrigs i Danmark mellem de afleverer et internationalt læs, og til de samler et nyt op og forlader landet. Vognmænd frygter, at det forringer danske lønmodtageres vilkår.

- Transportbranchen er hårdt presset og kæmper for overlevelse, og vi er nødt til at sætte hælene i og sige, at kontrollen skal fortsætte, siger Peter Kofod Poulsen.

Få penge med stor betydning

Set i det store billede er det få penge, som Venstre-regeringen vil tage, men pengene har stor betydning på området, lyder det.

- Der er tale om kontrol for op mod 30 millioner om året og set i det store regnestykke, er det meget mærkeligt, hvis man ikke kan finde det beløb for kontrol mod cabotagekørsel og kampen for tryghed for lønmodtagerne, siger Peter Kofod Poulsen.

Han vil hellere se på andre former for finansiering, uden at han dog nævner konkrete forslag.

- Vi kigger løbende på, hvor vi kan finde pengene. For det er klart, at når vi vil finde 2000 flere betjente, kommer det ikke til at være gratis. Det ser vi på i forhandlingerne.

- Vi har allerede nikket ja til, at man kan finde penge fra uddannelserne og finder nogle smarte løsninger der, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.