Karry: Meget vigtigt krydderi, kan få gang i selv den kedeligste gryderet eller bare lidt sauterede grønsager.
Stødt koriander: Til gryderetter, stegning, marinader og dressing.
Stødt spidskommen: Til marinader, gryderetter, stegning, vigtig del blandings krydderiet af karry.
Laurbærblad: Skal bruges i fonden og gryderetter inspireret fra hele verden.
Muskatnød: Både til bagning, pastaretter og gryderetter.
Nelliker: Til kager, gryderetter inspireret fra mellemøsten, varme drikke og smager skønt når det koges med ris.
Hel stjerneanis: Til gryderetter og marinader og andre retter med kød og fjerkræ. Meget smukke at have stående i glas.
Hel og stødt kanel: Det skal bruges flittigt i både den varme mad, drikke, brød og kager.
Hel kardemomme: Til bagning, gryderetter og fantastisk at komme med risene, så får de dejlig aromatisk smag.
Chili-flager: Pastaretter, gryderetter og marinader.
Paprika: Til gryderetter, dressing og marinader.
Hav så mange friske krydderurter i din vindueskarm som muligt
Dijonsennep
Balsamico
Ekstra jomfru olivenolie til dressing
Olivenolie til madlavning
Anden smagsneutral olie til madlavning: vindruekerneolie, rapsolie eller tidselolie
Hvidvinseddike
Rødvinseddike
Soya
Ketchup
Sweet and sour chilisauce
God peberkværn med sort peber
Fingersalt
Groft salt
Sambal Oelek, chili pasta
Honning
Stødte og tørrede krydderier
- Planlæg en uge af gangen, gerne om søndagen
- Køb ind to gange om ugen
- Spis masser af grønt hver dag
- Få nogle kasser med madvarer leveret fra enten Årstiderne eller Skagenfood
- Nyd at gå i køkkenet, tag det som en pause i hverdagen
- Lav gerne en dobbelt portion så der er til to dage
- Spis fisk to til tre gange om ugen
- Spis kun kød tre gange om ugen, og brug pengene på god kvalitet kød
- Bag dit eget brød, du sparer penge, det sundere og smager bedre
- Spis samme til dagligt med familie og venner