Derfor skal du slukke lyset når du sover

Hvis du bedst kan sove, når der er en lille lampe i soveværelset eller et lys tændt i gangen, så skal du overveje, om du ikke kan undvære det, for lyset er nemlig ikke sundt for dit helbred.
Hvis du bedst kan sove, når der er en lille lampe i soveværelset eller et lys tændt i gangen, så skal du overveje, om du ikke kan undvære det, for lyset er nemlig ikke sundt for dit helbred.
Hvis du bedst kan sove, når der er en lille lampe i soveværelset eller et lys tændt i gangen, så skal du overveje, om du ikke kan undvære det, for lyset er nemlig ikke sundt for dit helbred. Colourbox.

Et studie lavet på Nara Medical University School of Medicine i Japan har vist, at unaturligt lys, der brænder om natten, er med til at forøge risikoen for depression.

- Vores research viser, at lyseksponering igennem natten er forbundet med depressive symptomer, dårlig søvnkvalitet, metaboliske anormaliteter, dårligt blodtryk, og vi ved at sundhedsmæssige problemer som depression og søvnløshed øger risikoen for selvmord, siger en af forskerne bag studier, doktor og ekspert i søvn Kenji Obayashi., Ph.d. 

Lyst til morgensex? Se på oestrogen.dk hvordan det bliver rigtig godt

Mørket er på vej
Nu hvor sommeren er slut og de mørke aftner og nætter sætter ind, så kan det være fristende at putte sig med lyset tændt, så den sorte nat ikke trænger sig så meget på.

Måske tænker du endda, at det vil holde vintertristheden lidt væk med noget nattelys. Men det er altså misforstået, og du skal hellere slukke lyset og få en god søvn.

Forskerne råder i stedet til, at du får meget lys i dagtimerne og holder dit soverum mørkt. Er du vant til lyset, så kan det være svært at vende sig til mørket, men de har her et par fif, du kan prøve af.

Bor du småt? Få fem gode tips til, hvordan du får dit hjem til at virke større på soendag.dk

Prøv langsomt i løbet af aftenen at slukke mere og mere ned for lyset og sluk for Tv’et, så du vender dig til et mørkere rum.

Hæng mørke gardiner op, der lukker lyset ude, og kan du slet ikke magte det mørke rum, så brug i stedet en sovemaske.

Med en sovemaske kan du stadig have lys tændt, men lukke det ude med masken, hvilket betyder at du hurtigt kan tage den af, hvis du har brug for at orientere dig i rummet og så vil det ikke være helt mørkt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.