RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Demonstration ved arbejdsretten: Skæbnedato fastsættes

Flere hundrede mennesker viser deres utilfredshed med Ryanair foran Arbejdsretten i København. Der er til forsamlingens store utilfredshed ikke blevet fastlagt en dato for, hvornår det bliver afgjort, om fagbevægelsen må lave konflikt mod Ryanair.
LO's næstformand Lizette Risgaard sammen med tidligere SiD-formand Hardy Hansen til demonstration foran Arbejdsretten.
LO's næstformand Lizette Risgaard sammen med tidligere SiD-formand Hardy Hansen til demonstration foran Arbejdsretten. Iver Houmark Andersen

'Ryanair we want you' og ' 'Til forsvar for den danske model'. Budskaberne er klare fra de flere hundrede demonstranter, som lige nu demonstrerer foran Arbejdsretten i København.

I dag mødtes repræsentanter for LO-fagbevægelsen og for Ryanair i Arbejdsretten. LO havde håbet at få fastlagt en dato for, hvornår det skal afgøres, om fagbevægelsen må lave konflikt mod Ryanair efter normerne på det danske arbejdsmarked.

Til de fremmødtes store frustration blev spørgsmålet dog udsat. Dommeren har brug for mere tid til at afgøre, om spørgsmålet hører hjemme under dansk eller irsk lov. Eller om EU Domstolen skal spørges om, hvor sagen retteligt hører hjemme.

Glade miner og hårde ord

Mange fagforeningsfolk og vrede danskere har valgt at bruge en gråvejrs-eftermiddag på at demonstrere på Skt. Annæ Plads i København. Der er trangt på pladsen, hvor fagbevægelsen ønsker at 'fejre den danske model'.

Det gør de med glade miner, men hårde ord til Ryanair.

- Det her er den danske måde at vise, at vi står sammen, på. Hvis man tror, at man kan komme flyvende til Danmark og lave social dumping, uden at fagbevægelsen modsætter sig, så tager man fejl, siger Lizette Risgaard, der er næstformand i LO.

 

 

Tidligere formand for SiD (der nu hedder 3F), Hardy Hansen på 80 år, er også blandt de demonstrerende.

- Jeg har selv været med til at tage en masse kampe for den danske model. Blandt andet har jeg her i arbejdsretten fået en dom i HT-konflikten i 80'erne. Denne her sag er utrolig vigtig for den danske fagbevægelse og serviceforbundet SKAL vinde den her sag, siger han.

Komikeren Sebastian Dorset skal senere tale, og Lizette Risgaard forsøger også at holde tonen munter:

- Den danske model gælder både for kaptajner, stewardesser og for den sags skyld Rødhætte, siger hun.

De to luftkaptajner Lars Bækgård og Sten Andersen er blandt de fremmødte piloter, som deler pølser ud til forsamlingen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.