DBU-boss finder konflikt beklagelig

Dansk Boldspil-Union ønsker en fair og god aftale for alle parter, siger Claus Bretton-Meyer om lønkonflikt.
Claus Bretton-Meyer beklager, at man er i den situation, man er. Han ser dog frem til en ny dialog med Spillerforeningen.
Claus Bretton-Meyer beklager, at man er i den situation, man er. Han ser dog frem til en ny dialog med Spillerforeningen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Dansk Boldspil-Unions (DBU) direktør, Claus Bretton-Meyer, ser frem til, at unionen og Spillerforeningen torsdag genoptager forhandlingerne om en ny lønaftale for landsholdsspillerne.

- Det er en beklagelig situation, vi står i. DBU ønsker en fair og god aftale for alle parter, så vi sammen kan skabe store resultater for dansk fodbold.

- Nu ser vi frem til ny dialog med spillerne og Spillerforeningen. Indtil da har vi ikke yderligere kommentarer, siger Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse.

Tidligere onsdag meddelte landsholdsspillerne, at de står sammen i konflikten.

DBU vil på grund af dårlig økonomi have landsholdsspillerne til at gå 17 procent ned i løn.

Hvis ikke spillerne accepterer inden 2. marts, må landstræner Morten Olsen se bort fra spillerne i det første halvår af 2015.

DBU sendte for en uge siden breve direkte til spillerne, da unionen ønsker at indgå individuelle aftaler med landsholdsspillerne. Det er et brud med tidligere praksis, hvor DBU har indgået en samlet aftale med Spillerforeningen.

Siden juli 2014 har parterne forhandlet om en ny landsholdsaftale. Aftalen udløb 23. januar i år.

Danmark spiller i det kommende halvår venskabskampe mod USA, Frankrig og Montenegro, inden Serbien venter i EM-kvalifikationen til juni.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.