Danskerne skuffer: Østjysk firma hyrer udlændinge

Virksomheden EM Fiberglas har svært ved at tiltrække kvalificeret dansk arbejdskraft, og derfor lejer de vikarer fra udlandet.
ARKIVFOTO: Lige nu har virksomheden 10 ledige stillinger, men kun få danske ansøgere har reageret på jobopslagene på nettet og i aviser.
ARKIVFOTO: Lige nu har virksomheden 10 ledige stillinger, men kun få danske ansøgere har reageret på jobopslagene på nettet og i aviser. Annelene Petersen/Scanpix

Danskerne taber i kampen om stillingerne på den østjyske virksomhed EM Fiberglas. På fabrikken i Hornslyd, der producerer forskellige produkter til vindmøller og tag til Volkswagen-biler, er en stor del af de knap 100 medarbejdere udlændinge.

Det skriver Horsens Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Fabrik flytter hjem: To jyder gør fem polakkers arbejde

Det er såmænd ikke fordi, at udlændingene er billigere end de danske medarbejdere, men det skyldes slet og ret, at administrerende direktør Jørgen Ove Jensen gennem en årrække har haft svært ved at tiltrække kvalificeret dansk arbejdskraft.

Han lejer derfor udlændinge med de rette håndværksmæssige kompetencer.

10 ledige stillinger

Lige nu har virksomheden 10 ledige stillinger, men kun få danske ansøgere har reageret på jobopslagene på nettet og i aviser. Det gør det svært at hyre, forklarer Jørgen Ove Jensen.

- Det betyder, at vi hænger bagefter og har svært ved at følge med efterspørgslen. Man vil jo helst have sine egne folk, så man bevarer deres viden i huset, men vi har leveringsaftaler, der skal overholdes, så vi kan ikke vente på, at verden ændrer sig, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.