Danskerne om Alexandras million-apanage: Luk kassen!

To ud af tre danskere er utilfredse med, at grevinde Alexandra årligt får millioner af kroner af staten, viser ny undersøgelse.
Grevinde Alexandra modtager hvert år 2,3 millioner af staten. Det er ikke i orden, mener to ud af tre danskere. 
Grevinde Alexandra modtager hvert år 2,3 millioner af staten. Det er ikke i orden, mener to ud af tre danskere.  Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Arkiv

Grevinde Alexandra modtager hvert år 2,3 millioner i årpenge fra statskassen. 

Og selvom prins Joachims ekskone i modsætning til kongehuset betaler moms og skat af indtægten, er et flertal af danskerne utilfredse med at hun overhovedet får penge af det danske samfund, skriver BT.

To ud af tre er negative 

I en ny Gallup-undersøgelse svarer to ud af tre danskere, at de har en negativ eller overvejende negativ holdning til Grevinde Alexandras årpenge.

Seks procent er positivt indstillet over for, at den tidligere prinsesse årligt får millioner af staten, skriver BT. 

Men selv om størstedelen af befolkningen er utilfredse med årpengene, så tager grevinde Alexandra selv ikke kritikken så tungt: 

- Det var en ordning, der blev besluttet i Folketinget. Det er dét, jeg vil sige til det. Og hvad angår meningsmålinger, er det sådan, det er. Når man er en offentlig person, er det en balance. Jeg har sagt til mine børn, at der i ny og næ vil blive skrevet ting om familien, som de ikke skal blive kede af. Og hvis der er noget, så tal med mig, far eller den større familie om det, sagde hun i weekenden i et stort opsat interview med BT.

Penge til prinserne 

Beslutningen om årpenge til grevinde Alexandra blev truffet, da hun blev skilt fra Prins Joachim tilbage i 2005. 

Dengang lød begrundelsen, at hun var mor til de to prinser Nikolai og Felix og derfor stadig havde en forbindelse til kongehuset. 

Det er især personer, der stemmer på Alternativet, Enhedslisten eller Dansk Folkeparti, der er mest utilfredse med de årlige millioner til Alexandra.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.