Dansk ø har i årevis ringet forgæves til politiet

Politiet mener ikke, at man ikke kan sammenligne tidligere tiders tilstandene med de aktuelle episoder.

Det er ikke bare i øjeblikket, at indbyggerne på Ærø ringer forgæves efter politiet.

I en intern redegørelse fra 2009, som Fyns Amts Avis er kommet i besiddelse, fremgår det, at der allerede i 2007 og 2008 var flere episoder, hvor ærøboerne ikke kunne få hjælp af Fyns Politi i forbindelse med blandt andet slagsmål, færdselsuheld og husspektakler.

- Efter påsken 2008 havde landpolitiet ”hørt” om flere tilfælde, hvor man forgæves havde forsøgt at tilkalde politi til husspektakler, slagsmål og færdselsuheld, står der i redegørelsen, som indeholder en række andre lignende sager.

I december 2007 rendte en flok unge mennesker rendte rundt på havnen i Marstal og satte ild til forskellige genstande. Og der var muligvis også forsøg på at antænde en toiletbygning.

Sagen blev ført på døgnrapporten, men blev aldrig undersøgt yderligere.

Låsesmed til undsætning

En anden episode, som heller ikke blev registreret, fandt sted i marts 2008, da en lokal låsesmed blev anmodet om at køre til en adresse i Marstal for at undersøge, om en beboer var syg.

Ifølge redegørelsen var der tale om en ukorrekt politimæssig disponering i forhold til Ærø, som på grund af såkaldte særlige forhold har sit eget afsnit i den seks år gamle undersøgelse, hvor Fyns Politi, som også dengang havde Poul B. Løhde i spidsen konkluderer, at der ikke kan forventes politimæssig dækning på Ærø alle ugens dage.

Afsløringen kommer efter syv uger med fokus på mangelfuld politidækning på Ærø, hvilket førte til, at justitsminister Mette Frederiksen (S) blev kaldt i samråd 19. maj.

Kan ikke sammenlignes

Hun og politidirektør Poul B. Løhde lovede efterfølgende, at politiets ressourcer vil blive brugt mere fleksibelt til gavn for indbyggere på Ærø og andre øer.

Men politidirektøren mener, at man ikke kan sammenligne tilstandene dengang med de aktuelle episoder.

- Den redegørelse blev lavet lige efter politireformen, hvor vi skulle finde vores ben af stå på, påpeger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.