Danmark indtager toppen: Ledige kommer i arbejde

Arbejdsløse i Danmark kommer hurtigere i arbejde end borgere i andre EU-lande.
Danmark er bedst blandt de europæiske lande til at få ledige i arbejde.
Danmark er bedst blandt de europæiske lande til at få ledige i arbejde. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

En ”europamester” bliver af de fleste forbundet med fodbold og dermed en uopnåeligt titel for Danmark, som landet ligger lige nu.

Men når det kommer til at få ledige i arbejde, ser det ganske anderledes ud. Her indtager Danmark toppen i Europa-ligaen. Det skriver Berlingske.

Topplaceringen bygger på en opgørelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, har udarbejdet på de seneste tal for ledigheden i EU fra Eurostat.

I Danmark er omkring en tredjedel af de arbejdsløse er i nyt job, tre måneder efter at de har ramt ledighedskøen.

Ledigheden falder

Når det kommer til ledigheden, kan man se i tallene fra Eurostat, at det går svagt den rigtige vej med ledigheden i EU.

Ledigheden faldt med 0,1 pct. i maj. Arbejdsløs­heden er størst blandt de gældsplagede lande i Sydeuropa, mens kun seks lande i EU har en lavere arbejdsløshed end i Danmark.

- Tallene for Danmark skyldes vores meget fleksible arbejdsmarked. Vi har en lav beskyttelse mod at blive fyret. I krisetider er der mange, som mister deres arbejde. Men det betyder også, at arbejdsgiverne ikke er nervøse for at slå stillinger op, når det vender for økonomien, siger chef­økonom i AE, Erik Bjørsted, til Berlingske.

Tallene i AE’s opgørelse er udarbejdet, før briternes nej til EU. AE frygter i den sammenhæng, at den gode udvikling på det europæiske og danske arbejdsmarked kan blive bremset af Brexit.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.