Virksomheder: Vi mangler ledige til vores stillinger

Størstedelen af landets jobcentre har svært ved at efterkomme virksomhedernes efterspørgsel på ledige.
8 af 10 steder i landet oplever jobcentrene en stigning i antallet af henvendelser fra virksomheder, som har brug for hjælp til rekruttering. I Sønderborg har virksomhederne fx svært ved at få tømrer til ledige stillinger. 
8 af 10 steder i landet oplever jobcentrene en stigning i antallet af henvendelser fra virksomheder, som har brug for hjælp til rekruttering. I Sønderborg har virksomhederne fx svært ved at få tømrer til ledige stillinger.  Arkivfoto: Steffen Ortmann/Scanpix

På fire ud af fem af landets jobcentre stiger antallet af henvendelser fra virksomheder, der søger nye medarbejdere. Det skriver Berlingske.

Et eksempel finder man i Sønderborg. Her kan det lokale jobcenter ikke skaffe ti ledige tømrere, hvis en virksomhed har brug for dem.

- Hvis en virksomhed ringer ind og siger, at den skal bruge ti tømrere, så vil vi ikke kunne finde dem. Vi har dem ikke. Vi har muligvis en ledig elektriker, siger Anne Kirk, som er chef for det kommunale jobcenter i Sønderborg.

Hun ser klare tegn på, at arbejdsmarkedet i det sønderjyske strammer til.

Landsdækkende tendens

Det er de kommunale jobcentre, som står for at formidle ledig arbejdskraft til virksomheder, som har brug for nye medarbejdere.

Rundt omkring i landet er der i øjeblikket mange jobcentre, som oplever en lignende tendens som i Sønderborg. Det viser en rundspørge til cheferne for landets kommunale jobcentre, som Dansk Arbejdsgiverforening, DA, har foretaget.

I rundspørgen kan man se, at over 80 procent af jobcentrene får flere henvendelser med ønske om hjælp til rekruttering målt i forhold til for et år siden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.