Dan Rachlin kritiserer arbejdsløs kronikør

Den kendte radio- og tv-vært kritiserede i en Facebook-update den arbejdsløse debattør Esben Maaløes optræden på tv. Det blev startskuddet på en MEGET lang debattråd.
Udover at være dj, radio- og tv-vært er Dan Rachlin en yderst diskussionslysten herre med stor gennemslagskraft på Facebook.
Udover at være dj, radio- og tv-vært er Dan Rachlin en yderst diskussionslysten herre med stor gennemslagskraft på Facebook. SCANPIX arkiv

Et hav af danskere har rost den arbejdsløse Esben Maaløe, der stod bag en meget omtalt kronik, som dagbladet Politiken bragte i sidste uge.

I kronikken erklærede Esben Maaløe krig mod den stigende ulighed i Danmark, og han fortalte uden omsvøb om sin egen opvækst i underklassen.

Efter aviskronikken røg Esben Maaløe i fjernsynet, hvor han debatterede direkte på tv i flere programmer. Det gjorde han godt, synes mange - men ikke Dan Rachlin, der er dj, radio- og tv-vært, og som på Facebook ytrer sig om mangt og meget.

Dan Rachlin så med, da Esben Maaløe deltog i 'Debatten' på DR 2, og om hans fremtoning skrev Rachlin  i går i en update på Facebook:

"Forstår at venstrefløjen nu sætter deres lid til deres nye skarpe debattør Esben Maaløe. Altså ham jeg så momentvis ønskede debat med Joachim B. Olsen i 'Debatten' på DR2. Men han ville hellere fyre indøvede onliners af, som hurtigt blev anstrengende. Og ikke mindst yndlingsstillingen: At stå og kigge ned i bordet, under bordet eller forbi ham, han debatterede med. Jamen jamen pøj pøj med det hele. Og nej! Denne kommentar indeholdt intet politisk statement. Kun det komiske i den nye debatkonge."

"Han kan ikke døje Joachim B"

Det blev startskuddet på en lang debattråd under updaten, som ikke alle bifalder:

"Manden har aldrig været på TV før, og jeg kan love dig for, at han heller aldrig har været i 'træning' før, og dermed har han heller ikke indstuderet nogen oneliners, overhovedet," skriver én.

"Du behøver slet ikke at lave sådan en opdatering for at overbevise os om, at du kun indeholder varm luft. Det vidste vi godt i forvejen. Der er 100 gange mere substans og ægthed i Esben, end du nogensinde har haft", skriver en anden.

Der er dog også opbakning til Dan Rachlin fra folk, der erklærer sig enige med ham. Rachlin skriver selv i tråden, at han har svært ved at se, hvordan man kan undskylde decideret uopdragenhed med manglende erfaring:

"Esben Maaløe kan ikke døje Joachim B. Olsen og det, han står for. Det tilkendegav han ved ikke at ville reflektere på de ting, Joachim sagde. Det er en skidt og hvad værre er ikke synderlig overbevisende debatform," skriver Dan Rachlin blandt andet.

"Det hedder vid"

Genstanden for al debatten - Esben Maaløe - giver også sin mening til kende i debattråden:

"Kære Dan - det hedder ikke "indstuderede one-liners" - det hedder "vid". Slå det op!" skriver han.

I eftermiddag, mandag, afholdes der i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København et arrangement med Esben Maaløe og Magnus Harald Haslebo. De har begge skrevet kronikker om ulighed i Politiken. Det finder sted kl. 17-18.
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.