Bramfri Rosenkrantz-Theil: Tager Mette F i forsvar

I en facebook-update langer Pernille Rosenkrantz-Theil ud efter justitsministeriets embedsmænd.
Er der to, der står sammen, er det Pernille Rosenkrantz-Theil og Mette Frederiksen.
Er der to, der står sammen, er det Pernille Rosenkrantz-Theil og Mette Frederiksen. Polfoto (arkivfoto)

Socialdemokraternes Mette Frederiksen er i strid modvind i disse dag. Ikke mindst har hendes konflikt med justitsministeriets embedsmænd givet genlyd.

Hun får nu opbakning fra Pernille Rosenkrantz-Theil, der bruger dagens mest omtalte sociale medie – Facebook – til at åbent og bramfrit at erklære partikollegaen sin fulde opbakning.

”Der er kommet ny politisk chef i justitsministeriet. Hun er valgt af befolkningen. Og ja der bliver banket i bordet, hvis systemet forsøger at tage styringen. Heldigvis for det,” skriver Rosenkrantz-Theil i en update, hvor hun roser et indlæg i Weekendavisen, der ligeledes tages parti for Mette Frederiksen.

I ugens løb kom det frem, at embedsmændene i Justitsministeriet har været til krisemøde med deres fagforening, fordi de angiveligt ved flere lejligheder har følt sig tromlet af deres nye boss. Men det kom også frem, at de ansatte i ministeriet i stille protest mødte op i mørkt tøj, da Mette Frederiksen degraderede departementschef Anne Kristine Axelsson.

”Det var sådan noget, jeg kunne finde på, da jeg var 15,” skriver Pernille Rosenkrantz-Theil i tråden til sin egen update.

”Justitsministeriet er kendt for at lukke sig omkring sig selv og er kendt for helst at ville have DJØF-vælde i bedste 'javel, hr. Minister'-stil. I et demokrati går den altså ikke,”, lyder det også fra hende update, der bliver delt og kommenteret flittigt.

Avisen.dk prøver at få en kommentar fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.