Boligmarkedet buldrer hurtigere end i bobleårene: "En smule bekymrende"

Markedet for ejerlejligheder får de røde advarselslamper til at blinke hos flere boligøkonomer, skriver Jyllands-Posten.
- Vi kommer tættere og tættere på noget, der minder om en boble, siger Morten Skak, lektor og boligøkonom ved Syddansk Universitet.
- Vi kommer tættere og tættere på noget, der minder om en boble, siger Morten Skak, lektor og boligøkonom ved Syddansk Universitet. Foto: Scanpix arkiv

Markedet for ejerlejligheder får ifølge Jyllands-Posten de røde advarselslamper til at blinke hos flere boligøkonomer. Markedet i København er nemlig buldret så meget frem, at det på flere punkter er vildere end i bobleårene i 00'erne.

- Vi kommer tættere og tættere på noget, der minder om en boble, siger Morten Skak, lektor og boligøkonom ved Syddansk Universitet.

I 2015 blev der handlet 7.075 ejerlejligheder i København og omegn. Det er næsten 1.000 flere end ved den tidligere rekord fra 2005.

Samtidig nåede de gennemsnitlige salgstider sidste år ned på 69 dage. Det er kortere end i årene op til boligboblen. Det viser beregninger, som Nordea Kredit har lavet for Jyllands-Posten.

- Det er en smule bekymrende, da det kan indikere, at nogle fremrykker deres køb af frygt for, at det kan være sværere at komme ind på boligmarkedet på et senere tidspunkt. Men det kan også skyldes et opsparet boligbehov. Vi kan ikke sige, om det er den ene eller anden effekt, der gør sig gældende, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

Læs mere på www.jyllands-posten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.