Efter Panama-læk: Demonstration mod Nordea i København

Onsdag eftermiddag vil en mindre gruppe mennesker demonstrere ved Nordeas hovedkontor i Danmark.
Mellem 30 og 60 personer har onsdag meldt deres ankomst til en demonstration foran Nordeas hovedkontor i Danmark, der ligger ved Knippelsbro i København.
Mellem 30 og 60 personer har onsdag meldt deres ankomst til en demonstration foran Nordeas hovedkontor i Danmark, der ligger ved Knippelsbro i København. Foto: Scanpix/arkiv

Medarbejdere i Nordeas hovedkvarter i Danmark vil onsdag blive mødt af en forsamling utilfredse mennesker, når de er på vej hjem fra arbejde.

Det sker efter, at Nordea de seneste dage er blevet kritiseret for bankens rolle i den verdensomspændende skattely-sag fra Panama.

Og nu viser en gruppe borgere også deres utilfredshed med den store nordiske bank.

Det sker, når mellem 30 og 60 personer onsdag har meldt deres ankomst til en demonstration foran Nordeas hovedkontor i Danmark, der ligger på Christiansbro ved Knippelsbro i København.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Erik Gøtje Larsen til Avisen.dk.

- Det foregår mellem klokken 16 og 17.30 på Havnekajen foran Nordeas hovedsæde. Man demonstrer mod Nordeas rådgivning i sagen om skattely, siger han.

Erik Gøtje Larsen fortæller, at politiet vil være til stede ved demonstrationen.

Har informeret ansatte

I Nordea fortæller pressechef for Nordea Danmark, Martin Kjærsgaard Nielsen, at man er blevet informeret om demonstrationen af myndighederne.

- Det er en demokratisk rettighed, og det har vi selvfølgelig respekt for. I den forbindelse har vi naturligvis informeret vores medarbejdere, siger han til Avisen.dk.

Sagen udspringer af en enorm læk af hemmelige dokumenter, der afslører firmaer og personer, der har penge i skattely i Panama. I alt er 11,5 millioner dokumenter lækket i sagen, der ruller over hele verden. 

Intern undersøgelse

Siden sagen er begyndt at rulle, er Nordea blevet overstrømmet af vrede kommentarer på Facebook, der har reageret på anklagerne om, at banken skulle have hjulpet rige kunder med at gemme penge i skattely. 

Nordea har sat gang i en intern undersøgelse, selv om banken understreger, at den ingen grund er til at tro, at den ikke har fulgt reglerne. 

- Vi hverken tilskynder eller medvirker til skattemæssige konstruktioner, der kan anses som skatteunddragelse, har banken tidligere skrevet på Facebook.

- Vi har nu påbegyndt en intern undersøgelse, hvor vi gennemgår vores procedurer med tættekam for at sikre, at alt bliver overholdt. Vi har dog ingen grund til at tro, at det ikke er tilfældet, skriver banken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.