Blogger: "Som om jeg skal stole på, at politikere gør det rigtige for samfundet"
"Jeg er tilbøjelig til at mene, at politikerne har set mulighederne i at bilde os alle sammen ind, at det hele er vores egen skyld," skriver blogger Johnny Larsen om klimadebatten

Af Johnny Larsen
SE ALLE BLOGINDLÆG

PÅ VEJ UD AF LIVET – ikke akut, men rent statistisk - så slår det mig, at mine børn og børnebørn måske går undergangen i møde, fordi jeg bruger min grill og steger oksekød på den.

Det er de advarsler jeg får, og de kommer ikke kun fra mennesker, som har meldt sig ind i klubben for Ortodokse Bærere Af Den Store Sølvpapirshat. De kommer også fra mennesker, der engang har haft politisk magt, og nu har fundet andre leveveje: Nu sidder de på fine stole i fine forsamlinger og advarer mod prutter og biler. De har det tilfælles, at de alle er fravalgte politikere i deres hjemlande.

HVOR FINDER JEG SÅ NOGLE EKSPERTER, som jeg kan stole på? Hvor finder jeg den viden, der kan overbevise mig om det ene eller det andet? Den synes at være fraværende. Alene der bliver det skræmmende. For hvis jeg ikke kan finde videnskabeligt belæg for påstande og teser, hvad er det så, der styrer de politikere, som først efter deres fravalg bliver aktive miljøforkæmpere?

Jeg søger svar hos folk, jeg opfatter som kloge og indsigtsfulde, men de er som de gode videnskabsfolk de er, ikke villige til at svare entydigt på om mennesket er skyld i klimaforandringerne.

Tror jeg på klimaforandringer?
Ja, naturligvis, og jeg anerkender, at de sandsynligvis er voldsomme for tiden.

Tror jeg på, at det kan fikses ved at spise mindre oksekød eller køre i el-biler?
Ikke nødvendigvis.

FRA UNIVERSETS FØDSEL over jordens beboelighed frem til i dag har der været voldsomme begivenheder som har ødelagt arter, verdener, planeter, sole og drabanter. Jordens klima er - og vil til jorden dør - være udsat for forandringer. Arter dør og arter kommer til. Dette forgår helt ned i et mikrokosmos, hvor sygdomme vi aldrig har kendt begynder at brede sig.

Fra tid til anden møder jeg argumentet, at de (muligvis) menneskeskabte forandringer, jo er dokumenteret i den kendsgerning, at regeringer over hele verden gør noget ved sagen. Som om jeg med et skal stole på, at politikere gør det rigtige for verden og samfundet. Politikere, som tillader at storkapitalen kan svine nærmiljøet til i de fattigste egne af kloden og dermed også være aktive deltagere i klimaforandringerne. Det er mildest talt stærkt selvmodsigende.

Vores egen Løkke er ude for at sælge svinekød til kineserne, og derfor siger han intet til kineserne om den forurening, de er skyld i. Når han mødes med Trump kalder han heller ikke Trump en hyklerisk idiot, der vil ødelægge miljø og klima og mennesker. Her fylder klimaet intet, alene fordi der er noget der er vigtigere: Penge!

HUNDE ... DE SØDE KRÆ … giver faktisk mere end dobbelt så meget som en Land Rover til klimaforandringerne … (0.84/0.41 gha), alligevel viser mange politikere deres hunde frem, inden de ruller væk i en stor benzindrevet kolos af en bil. Klimaforandringer skal altså ikke hindres/forsinkes af eliten, kun af pøblen.

Det hele ender på mit bord og min samvittighed, og politikere får os til at bekrige hinanden som hellige krigere fra to radikale religioner, og mellem de to hære står resten af os og bliver ofrene.

Indtil nu har jeg ikke kunnet finde noget som helst som retfærdiggør skatter, afgifter og forbud, bortset fra at jeg kan se, hvor nemt det bliver at styre demokratier, så de ikke længere er funktionelle, men alene er værktøj for verdens rigeste, der anvender politikere som de velvillige lakajer, de har gjort sig selv til.

TROR JEG PÅ KLIMAFORANDRINGER? Ja, for de er tydelige. De er målbare. De er registrerede. Sådan som de har været det så mange gange før. Jorden, livet, arterne er resultatet af en konstant evolution, og jorden ”går under” under alle omstændigheder. Solen brænder ud i en voldsom implosion, men når det sker, er der ikke engang garanti for, at mennesket eksisterer længere.

Jeg er tilbøjelig til at mene, at politikerne har set mulighederne i at bilde os alle sammen ind, at det hele er vores egen skyld. På den måde har de hævet skatterne og afgifterne for de der har mindst, og opfundet undtagelser, så de der har mest slipper for at betale til trods for, at de er de største klimasvin.

FAMILIEN MED EN KOLONIHAVE SKAL BETALE i dyre domme for at få vand til deres porrer og kartofler og persille, men storbonden med masser af svin og store marker, der giver langt mere profit, skal have lov til at smide gødning og kvælstof i vandløb og på marker.

Så tror jeg ubetinget på, at klimaet kan ændres og udviklingen (for det er måske bare det der er tale om udvikling/evolution) fordi jeg spiser mindre oksekød eller stjæler en Tesla? Nej.

Tror jeg, at det gavner at behandle vores nære miljø ordentligt og respektfuldt? Ja!

Miljøet er noget ganske andet: Det er kun et spørgsmål om at samle lorten op, når hunden har skidt.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt. Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.   Følg Johnny Larsen på Twitter

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.