Begravelsestrend: Sidste rejse på to hjul

Udlev din passion i døden. Nu kan motorcykelentusiaster tage den sidste tur i en udbygget sidevogn. MC-rustvognen udlejes til hele landet.
Nu kan man tage afsked med sine kære på en meget personlig måde i denne MC-rustvogn.
Nu kan man tage afsked med sine kære på en meget personlig måde i denne MC-rustvogn. Foto: MC Begravelser/free

Fart, frihed og fråde om mundvigen.

Er man først blevet bidt af en gal motorcykel, holder kærligheden hele livet. Nu kan den også holde døden med.

Takket være en særlig motorcykel-rustvogn, kan man udleve sin passion for motorcykler selv på den sidste rejse.

Det nye initiativ hedder MC Begravelser ApS og består af 15 anpartshavere, de fleste motorcykelentusiaster, der sammen har fået konstrueret en ganske særlig rustvogn, hvor kisten kan stå i en udbygget sidevogn.

Denne rustvogn kan lejes for 5500 kroner i døgnet inklusive chauffør og kører i hele landet. Man lejer motorcyklen gennem MC Begravelser ApS i Odense, men det er altid den lokale bedemand, der står for det praktiske.

- Jeg har selv motorcykel og synes, at bedemandsbranchen er meget konservativ, og at der skulle ske noget nyt. Idéen med en MC-rustvogn har vist sig bæredygtig i England, så hvorfor ikke i Danmark, siger bedemand Jesper Lund, der er direktør for MC Begravelser og til daglig driver bedemandsforretningen Farvel Jord i Odense.

Han er sikker på, at en begravelse, hvor afdøde får en sidste motorcykeltur eksempelvis forbi hjemmet eller motorcykelklubben vil tiltale mange danskere.

- Flere og flere vil gerne have en personlig begravelse, og mange har ikke et forhold til folkekirken. Derfor bliver der et stort marked for anderledes ceremonier i fremtiden, siger Jesper Lund, der forventer 60-70 begravelser årligt med den nye MC-rustvogn.

Bedemandskæden Begravelse Danmark lancerede i efteråret en lignende rustvognskørsel i motorcykel med sidevogn. Desuden tilbyder Bededamerne.dk i København, at man kan blive transportere miljøvenligt i en såkaldt rustvognscykel.

Fakta om MC Begravelser ApS

Bag MC Begravelser står en kreds på 15 anpartshavere. Selskabet, der har kontor i Odense er altså ikke en ny begravelsesforretning, men alene et selskab, som udlejer en motorcykel i forbindelse med begravelseshandlinger.

Motorcyklen er bygget her i Danmark som den første af sin art. Karosseribygger Mogens Torpsgaard fra Diernæs har designet og bygget sidevognen.

Det koster 5500 at leje motorcykel med chauffør for en dag uanset hvor i landet, man bor. For den pris kan man køre op til 50 kilometer med kisten. MC Begravelser ApS har altid en ekstra hjelm med, så en pårørende eventuelt kan sidde bag på. Selve ruten og stop på udvalgte steder aftales efter ønske.

Alle aftaler med myndigheder, kirker og præster bliver varetaget af en lokal bedemand.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.