Bagger-sag: Bank dropper millionkrav

Danske Bank opgiver norsk sagsanlæg, der skulle hente 200 svindlede Stein Bagger-millioner tilbage.
Danske Bank dropper norsk sagsanlæg, der skulle hente de 200 millioner, som Stein Bagger svindlede for, tilbage.
Danske Bank dropper norsk sagsanlæg, der skulle hente de 200 millioner, som Stein Bagger svindlede for, tilbage. Foto: Thorkild Amdi/free

I forbindelse med den tidligere IT Factory-direktør Stein Baggers omfattende leasingsvindel har Danske Bank opgivet et krav på 200 millioner kroner hos Baggers norske samarbejdspartner Avision, skriver Børsen.

En stor del af Danske Banks tab i Bagger-sagen skete netop i handler med det norske selskab.

Ifølge Børsen skulle sagen have været for retten tidligere på året, men i oktober sidste år har Danske Bank indgået forlig i sagen. Det fremgår af retsdokumenter fra Oslo tingrett, som avisen er i besiddelse af.

Her fremgår det af forliget, at Danske Bank opgiver kravet, mens Avision dækker sin del af sagsomkostningerne.

- Mine klienter har hele tiden ment, at Danske Bank havde en meget dårlig sag og egentlig ikke havde nogen som helst grund til at sagsøge hverken Avision eller de to ejere.

- Og det er vel også det, banken endte med at indse, siden de indgik forlig og trak sagen, siger partner i advokatkontoret Ro Sommernes, Mathias Tveten, til Børsen.

Danske Banks chefjurist, Flemming Pristed, skriver i en mail til Børsen, at der var flere årsager til, at banken opgav sit sagsanlæg mod Avision.

- Vi hævede den norske sag af procesmæssige årsager ud fra en samlet vurdering af procesrisikoen og muligheden for inddrivelse af vores krav, skriver Pristed.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.