Avis: Thulesen og Hjort mødes om boligydelse inden hastesamråd

Hulemøde i blå blok inden aftenens samråd om boligydelser.
Mandag aften forsikrede Thulesen i sit ugebrev til vælgerne, at der kommer en ændring af boligydelsen
Mandag aften forsikrede Thulesen i sit ugebrev til vælgerne, at der kommer en ændring af boligydelsen Foto: Scanpix/arkiv

Der er lagt op til en særdeles spændende eftermiddag og aften i dansk politik, når finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et hastesamråd skal svare på spørgsmål om de omstridte nedskæringer i boligydelsen, der har fået kritik for at ramme især fattige ældre.

På samrådet i Finansudvalget klokken 19.00 vil socialdemokraternes Benny Engelbrecht blandt andet spørge Claus Hjort Frederiksen, om de planlagte besparelser på boligydelserne eksempelvis skal bruges på skattelettelser.

Dansk Folkeparti står i øjeblikket i et stormvejr, efter at partiet i finansloven gik med til at skære i boligydelsen. Derfor vil DF-toppen med spænding følge samrådets forløb.

Og inden da skal Kristian Thulesen Dahl (DF) mødes med Claus Hjort Frederiksen og de øvrige blå partier til et såkaldt hulemøde, skriver Ekstra Bladet. Ifølge avisen vil DF-formanden forsøge at få ændret den eksisterende aftale om boligydelse.

Mandag aften forsikrede Thulesen i sit ugebrev til vælgerne, at der kommer en ændring af boligydelsen. Liberal Alliancens finansordfører, Ole Birk Olesen, bekræfter, at der udveksles meninger om emnet i løbet af dagen.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvilke møder, der bliver holdt og ikke bliver holdt. Men der er drøftelser i løbet af dagen om boligydelsen. Det sker efter et ønske fra Dansk Folkepartis side om, at den skal laves om, siger Liberal Alliances finansordfører Ole Birk Olesen til Ekstra Bladet.

Han vil dog ikke vurdere, om det er muligt at nå til enighed om en ændring blandt partierne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.