Av, av, av: I denne alder er tømmermænd værst

Britisk undersøgelse viser, at der rask væk kan gå knap 10,5 timer før tømmermændene er fordampet efter en heftig tur i byen.
Når der er gang i festen er man en fandens karl, men dagen efter, så kommer regningen og tømmermændene.
Når der er gang i festen er man en fandens karl, men dagen efter, så kommer regningen og tømmermændene.
Foto: Scanpix/modelfoto

De fleste har nok været der: Det er søndag morgen og nattens udskejelser rammer hårdt. Indtaget af alkohol giver bagslag og tømmermændene banker løs i hjernebarken, mens resten af kroppen skriger af ærgrelse.

Det mærkelige er, at noglw gange er det slemt, rigtig slemt. Andre gange rejser tømmermændene hurtigt videre.

Men forskerne bag en engelsk undersøgelse har gransket i resultaterne og de ved nu, hvor længe tømmermænd varer - og ikke mindst, hvornår det er værst. Det skriver det engelske dagblad DailyMail.

Undersøgelserne viser, at tømmermændene synes at være værst, når du er 29 år gammel.

Rammer 29-årige hårdest

En gennemsnitlige rejse med tømmermændene varer i ni timer og 45 minutter og højdepunktet er klokken 9.45. Det er konklusionen af undersøgelsen, der er foretaget blandt 2.000 briter over 18 år.

For de 29-årige varer tømmermændene imidlertid i gennemsnit hele ti timer og 24 minutter. Det er der en logisk forklaring på.

Undersøgelsen peger nemlig på, at som 29-årige vil vi gerne fortsætte festen, som var vi 21 år. Men kroppen kan ikke følge med. Så dagen derpå er hårdere at komme igennem.
Tilsyneladende accepterer vi altså først kroppens forfald - og dermed holder mere igen i byen - når vi fylder 30, konkluderer forskerne.

Tager tømmermænd med på job

Undersøgelsen kommer på foranledning af den alkoholfri bar-bevægelse, Redemption, i London.

Den viser også, at blandt de 2000 deltagere har to ud af tre prøvet at gå på arbejde med tømmermænd - halvdelen har sågar fortsat været beruset.

I gennemsnit har deltagerne haft seks sygedage på grund af tømmermænd - hvert år!

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.