Arbejdsløse Annemette har fået 50.000 kr. af kommunen

100 arbejdsløse aarhusianere får 50.000 kroner af kommunen. En af dem er Annemette Kjølby.
Den arbejdsløse designer Annemette Kjølby har fået penge af kommunen som hjælp til at komme i arbejde.
Den arbejdsløse designer Annemette Kjølby har fået penge af kommunen som hjælp til at komme i arbejde. Modelfoto: Iris/arkiv

Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men Annemette Kjølby fra Todbjerg ved Aarhus er en af de 100 arbejdsløse aarhusianere, der har fået 50.000 kroner som hjælp til at komme i arbejde. Det skriver Ekstra Bladet.

Pengene har hun brugt på at starte en virksomhed op, der blandt andet laver læderforklæder til restaurations- og frisørbranchen. Hun arbejder samtidig et par dage om ugen i hjemmeplejen, men beskriver pengene fra kommunen som "et åndehul".

- Når man har været ude af arbejdsmarkedet længe, får man mange hak i tuden. Og det går altså ud over selvværdet. Men jeg havde nok fundet ud af det alligevel. Og så håber jeg på at være selvkørende om fire måneder, siger Annemette Kjølby til Ekstra Bladet.

Som tidligere beskrevet her på Avisen.dk begyndte Aarhus Kommune som en del af et nyskabende forsøg fra december sidste år at uddele 50.000 kroner til mennesker, der har gået på kontanthjælp i mindst et år. De ledige får pengene uden særlige bindinger. Det eneste krav er, at de skal bruges til noget, der bringer dem nærmere beskæftigelse.

Den 41-årige Annemette Kjølby havde tidligere arbejde som designer i et tøjfirma, men kombinationen af tre børn i alderen fem til ti år og sygdom i familien gjorde, at hun røg ud af branchen og siden har haft svært ved at komme tilbage. Pengene fra projektet vil hun nu bruge til at få en produktion op i Polen samt til salg og marketing.

Der er i projektet penge til, at 100 ledige aarhusianere kan få 50.000 kroner, og foreløbig er 28 blevet udvalgt af Jobcenter Aarhus. De næste udvælges formentlig efter sommerferien ved lodtrækning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.