Anti Doping Danmark støtter OL-udelukkelse af Rusland

Anti Doping Danmark mener, det er urealistisk, at russisk atletik kan nå at genvinde sin troværdighed før OL.
Michael Ask Hansen og Anti Doping Danmark bakker op om en OL-udelukkelse af Rusland.
Michael Ask Hansen og Anti Doping Danmark bakker op om en OL-udelukkelse af Rusland. Foto: DAVALI PHILIP/DAVALI PHILIP

Den internationale antidopingorganisation Inado er efter et møde i Colorado Springs i USA kommet med en række anbefalinger til Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Det sker med baggrund i den seneste tids dopingafsløringer i russisk atletik.

Anti Doping Danmark, der er en af de i alt 53 nationale antidopingorganisationer i Inado, bakker op om anbefalingerne, herunder at udelukke Rusland fra atletikkonkurrencerne ved OL i Rio næste år.

- ADD støtter fuldt ud op om Inados anbefalinger, hvoraf den alvorligste er en anbefaling om, at russiske atletikudøvere udelukkes fra OL 2016 i Rio, siger Michael Ask Hansen, der er direktør i Anti Doping Danmark, i en pressemeddelelse.

- Med Wadas uafhængige kommissions rapport har der vist sig et organiseret dopingregime i russisk atletik, der efter alt at dømme rækker højt op i det russiske politiske system.

- Derfor er det ikke realistisk at tro på, at hverken russisk atletik eller det russiske antidopingarbejde kan genvinde sin troværdighed med den korte tid, der er til OL, siger han.

Anti Doping Danmark har foreslået Inados bestyrelse, at Rusland midlertidigt skal suspendere sit medlemskab af organisationen.

Det skal ske, indtil Wada beslutter, at antidopingarbejdet i Rusland fungerer i henhold til Wadas regelsæt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.