Ansigts-tatoverede René: Jeg vil ikke ha' kommunens penge

Den ret så tatoverede Aarhus-gut René Ekkelund Jørgensen er blevet et kæmpe hit med sin Facebook-video, der er ment som en protest med Aarhus Kommune.
René Ekkelund Jørgensen har sammen med kammersjukken Christian lavet humor-siden 'René & Christian' på Facebook, hvor de bl.a. lægger små videoer op. Det er herfra, hans tattoo-budskab har spredt sig.
René Ekkelund Jørgensen har sammen med kammersjukken Christian lavet humor-siden 'René & Christian' på Facebook, hvor de bl.a. lægger små videoer op. Det er herfra, hans tattoo-budskab har spredt sig. Privatfoto

I kan beholde jeres 50.000 kroner. Jeg vil ikke have fjernet mine ansigts-tatoveringer. Arbejdsgiverne må tage mig, som jeg er.

Sådan er budskabet fra den ret så tatoverede fyr René Ekkelund Jørgensen, der i øjeblikket storhitter på Facebook med sin video, hvor han giver sin uforbeholdne mening til kende om Aarhus Kommune.

- Ja, der har da været bud efter mig i dag. Jeg har været med i et par radioprogrammer, men jeg tager det stille og roligt, siger manden bag den meget omtalte video til Avisen.dk.

KLIK HER hvis du vil se Renés video

LÆS OGSÅ: Værsgo: Kommune giver 50.000 til langtidsledige

Det kom tidligere på ugen frem, at kommunen - formentlig som den første i verden - vil give langtidsledige 50.000 kroner, som de selv kan bruge på at forbedre deres jobmuligheder. Det kunne være at fjerne tatoveringer.

- Det er noget fis, siger René Ekkelund Jørgensen til Avisen.dk.

- Når man får en tatovering, har man selv taget et valg. Man ved godt, at den ikke kan fjernes igen, uddyber den for øjeblikket sygemeldte aarhusianer, der gør opmærksom på, at tatoveringer er en kunstart.

Et forsøg på at gøre noget nyt

Og hvis en arbejdsgiver ikke vil ansætte en fyr - eller kvinde - med ansigts-tatoveringer, siger det mere om arbejdsgiverens fordomme, end det gør om den tatoverede jobsøger, mener han.

At Aarhus Kommune vil give en udvalgt gruppe langtidsledige penge til for eksempel at få fjernet en tatto, er et forsøg på at gøre noget helt andet for de ledige. Målet med projektet er, at langtidsledige fjerner de barrierer, der forhindrer dem i at få et job.

For eksempel nævner kommunen, at de ledige kan bruge penge på tandjusteringer, tøjindkøb eller et kørekort.

Giv pengene til de gamle

René Ekkelund Jørgensen synes, det lyder helt fornuftigt, at man opgraderer den ledige ved at lade ham tage et kørekort på kommunens regning. Men tatoveringer - dem skal man ikke bruge kommunale skejser på.

- Giv pengene til de gamle i stedet, så de kan få noget ordenligt at spise, erklærer han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.