Amok i bus: Politiet leder efter unge bøller

Nordsjællands Politi leder efter flere unge, der fredag aften overfaldt flere mennesker.
En flok unge formåede i dén grad at gøre livet surt for en del mennesker fredag aften og nat.
En flok unge formåede i dén grad at gøre livet surt for en del mennesker fredag aften og nat. Foto: SCANPIX arkiv

En gruppe unge hærgede fredag aften i Nordsjælland. De unge bøller var skyld i flere voldelige optrin, de truede flere, og de stjal fra deres ofre.

Nordsjællands Politi har anholdt to fra den hærgende gruppe. I en pressemeddelelse opfordrer man nu til, at de øvrige fra gruppen melder sig selv - vi har alligevel videoovervågnings-materiale af jer, lyder det ildevarslende fra politiet.

Episoderne fandt sted fredag i sidste uge i Rungsted/Hørsholm/Kokkedal-området og beskrives i pressemeddelelsen fra Nordsjællands Politi således:

Klokken lidt før 21.45: En gruppe bestående af seks unge mennesker i 16-års-alderen befinder sig i bus 501 S på vej til Kokkedal Station. En af personerne truer med kniv en medpassager til at udlevere sin iPhone 5S.

Ca. kl. 22.15: Ved stoppestedet ved Hørsholm Midtpunkt truer en fra gruppen en passager, som står og venter ved stoppestedet. Giv os dine cigaretter, eller du får tæv, lyder truslen.

Ca. kl. 23.06: Gruppen er nu i bus 150 S på Usserød Kongevej ud for nr. 89, hvor buschaufføren overfaldes med flere knytnæveslag i brystet.

Ca. kl. 00.40: Gruppen er vokset til ca. 10 personer og befinder sig nu på Vestre Stationsvej ved Rungsted Station. Her overfaldes to mennesker. Den ene får frastjålet sit studiekort, den anden en mobiltelefon. Det ene offer får nikket en skalle.

Foreløbig har politiet identificeret to personer fra gruppen. De blev anholdt søndag, fremstillet i grundlovsforhør i dag, mandag, og er nu begge varetægtsfængslet.

Politiet er i besiddelse af videoovervågning fra bussen, der viser den hærgende gruppe. Især én person er ifølge vidneudsagn var den mest aktive.

Samtidig er politiet i færd med at 'banke på døre' for at få gruppens enkelte personer identificeret.

"Skulle nogen i gruppen af personer, der var med ved ovennævnte røverier, føle trang til, at fortælle politiet deres version af ovennævnte røverier, er de meget velkommen til at rette henvendelse på 25660133, Susan Larsen, efterforskningskoordinator, Helsingør," lyder opfordringen i pressemeddelelsen.

Politiet beder også eventuelle vidner henvende sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.