Frygteligt mysterium i Tyskland: Hvem har taget fireårig dreng?

Det er et mysterium for de tyske myndigheder, hvor den blot fireårige Mohamed Januzi er. Han har nu været bortført i mere end tre uger.
Politiet har i snart en måned ledt forgæves efter den fire-årige Mohamed Januzi, der er forsvundet fra en legeplads i Berlin. 
Politiet har i snart en måned ledt forgæves efter den fire-årige Mohamed Januzi, der er forsvundet fra en legeplads i Berlin.  Foto: Polizei Berlin

En skræmmende sag om bortførelse af en dreng på blot fire år ryster i disse dage og uger tyskerne. Især er chokket stort i Berlin, for det var her, den lille bosniske Mohamed Januzi forsvandt 1. oktober i år.

Sagen trækker store overskrifter i de tyske aviser. Den bliver endnu mere nærværende og skræmmende af de nyligt offentliggjorte overvågningsfotos og -videoer, der viser den lille Mohamed Januzi og manden, som formodes at have bortført drengen.

Der er nu udlovet en dusør på 20.000 euro, knap 150.000 kroner, til vidner, som kan hjælpe politiet med at finde frem til manden og drengen, skriver bl.a. Politiken.

Hånd i hånd med sin bortfører

På de overvågningsfotos og videoklip, som politiet i Berlin har udsendt, ser man, hvordan lille Mohamed holder sin bortfører i hånden, da drengen trisser afsted sammen med manden.

Den lille dreng vender sit hoved væk fra den formodede bortfører, der må skønnes at være et sted mellem 35 og 50 år. Men drengen protesterer ikke, viser overvågningsbillederne.

Fra billederne ses det, at den formodede gerningsmand ikke har travlt med at komme væk.

Han går i rolige skridt rundt om et hjørne, mens han holder Mohamed Januzi i højre hånd. I sin vestre hånd bærer han en form for tøjdyr.

Mareridtet opstod torsdag 1. oktober klokken ca. 13.40, da Mohamed Januzi sammen med sin mor og to søskende er ved indregistreringskontoret for flygtninge midt i Berlin.

I følge den tyske avis Der Tagsspiegel var moren til en samtale indenfor, mens børnene legede udenfor.

Politiet på bar bund

Politiet kender ikke manden motiv for at tage den fire-årige, men kan ikke afvise, at der ligger en forbrydelse bag.

Det tyske politiet har forgæves ledt efter drengen i store dele af den tyske hovedstad.

For at få hjælp fra vidner offentliggjorde politiet i dag billeder fra et overvågningskamera, der viser den formodede gerningsmand kort tid før, han tager Mohamed Januzi med sig.

+++ Neue Bilder und Videos +++Wir suchen weiter mit Hochdruck nach dem seit dem 1. Oktober 2015 vermissten Mohamed...

Posted by Polizei Berlin on 27. oktober 2015

Politiet er endnu ikke stødt på afgørende spor.

Eftersøgningen af Mohamed Januzi er ikke den eneste børnesag på det tyske politis bord.

I foråret forsvandt den femårige Inga Gehricke sporløst fra en legeplads i Berlin. Og i juli forsvandt den seksårige Elias fra Potsdam lige vest for Berlin, da han var ude at lege.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.