Ajax-danskere er i problemer i Europa League

Schöne og Boilesen tabte sammen med Ajax 0-1 ude til Dnipro. 20 minutter til Bendtner i Wolfsburg-sejr.
Nicolai Boilesen (øverst til venstre) og Lasse Schöne (nederst i midten) tabte sammen med Ajax 0-1 i Ukraine.
Nicolai Boilesen (øverst til venstre) og Lasse Schöne (nederst i midten) tabte sammen med Ajax 0-1 i Ukraine. Foto: Sergei Chuzavkov/AP

Ajax kommer på en hård opgave i næste uge, når den hollandske storklub skal forsøge at spille sig videre til kvartfinalerne i Europa League på hjemmebane mod Dnipro.

Med Lasse Schöne og Nicolai Boilesen i startopstillingen tabte Ajax torsdag det første opgør i Ukraine med 0-1.

Dnipro var klart det stærkeste hold i den første duel, og Ajax-spillerne bør være godt tilfredse med, at det ikke gik værre.

Mens hollænderne kun et par enkelte gange lykkedes med at true hjemmeholdets mål, så måtte Ajax-keeper Jasper Cillessen til gengæld redde flere nærgående Dnipro-forsøg.

Målmanden kunne dog ikke stille det store op efter en halv time, da Roman Zozulja bragte værterne på 1-0. Bolden ramte en knold på vejen mod mål og sprang forbi Cillessens parader.

Lasse Schöne blev udskiftet efter en times spil. Venstrekanten havde kort forinden sendt en god frisparksmulighed ind i hjemmeholdets mur.

Anfører Boilesen gjorde sig på venstrebacken godt bemærket med nogle fine dybdeløb frem ad banen. Lucas Andersen sad på bænken i hele opgøret for de hollandske gæster.

Wolfsburg sendte Nicklas Bendtner på banen i stedet for topscorer Bas Dost i de sidste 20 minutter i en 3-1-sejr over Inter.

Kevin De Bruyne scorede to af hjemmeholdets mål. Belgieren blev i slutfasen spillet fri af Bendtner, men De Bruyne forsømte den gode mulighed for at score et hattrick.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.