Afstemning: Thorning klarede ophedet duel bedst

Helle Thorning-Schmidt klarede sig bedst i torsdagens duel, mener vælgerne.
Helle Thorning-Schmidt klarede sig bedst i torsdagens duel, mener vælgerne.
Helle Thorning-Schmidt klarede sig bedst i torsdagens duel, mener vælgerne. Foto: Scanpix

Det gik ikke stille for sig, da de to statsministerkandidater Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag aften tørnede sammen i endnu en duel.

For selvom de talte mere behersket end ved de forrige dueller, så gjorde de, hvad de kunne, for at så tvivl om hinandens troværdighed, lyder det fra DR’s politiske redaktør Uffe Tang.

- De gik ret hårdt til hinanden i forhold til at så tvivl om hinandens troværdighed og resultater. Og det var nok svært for almindelige vælgere at se igennem, hvem der så havde ret af de to, siger Uffe Tang til dr.dk.

Således beskyldte de begge hinanden for at ”smykke sig med lånte fjer”, ligesom Lars Løkke Rasmussen beskyldte sin modstander for at have brudt en række løfter.

Venstreformanden lod også til at have taget ved lære af valgkampen. Da de to kandidater i midten af duellen diskuterede statslige arbejdspladser, og han nævnte en arbejdsgiver, der havde svært ved at skaffe arbejdskraft, skyndte han sig nemlig at komme med tilføjelsen: ”Det ved jeg selvfølgelig ikke, om er rigtigt”.

Hvilket formentlig skete med henvisning til hele Panorama-sagen, der i starten af valgkampen gav ham et hak i troværdigheden blandt mange.

Helle i front

Hos BT er avisens politiske kommentator Søs Marie Serup ikke i tvivl om, at det er Helle Thorning-Schmidt, der løb med sejren i aftenens duel.

- Hun ligner en vinder, taler som en vinder og opfører sig som en vinder. Det kan ikke andet end at efterlade et indtryk hos seerne, siger hun til bt.dk.

Spørger man brugerne på Avisen.dk, er de da heller ikke i tvivl om, hvem der klarede aftenens duel bedst, viser en afstemning, som Avisen.dk har lavet.

Også her peger 63 procent på Helle Thorning-Schmidt som vinder, mens kun 37 procent mener, at Lars Løkke Rasmussen klarede duellen bedst.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.