25.000 ubesatte job - se i hvilke brancher, de er

I Danmark er der nu 25.000 ledige stillinger, der venter på at blive besat. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er især i IT- og kommunikationsbranchen, at der er jobs at finde.
Der er nu 25.000 ledige stillinger i det danske erhvervsliv.
Der er nu 25.000 ledige stillinger i det danske erhvervsliv. Foto: Colourbox

25.000. Det er antallet af ledige stillinger i danske virksomheder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er især inden for IT- og kommunikationsbranchen, at der findes ubesatte jobs, der venter på at blive fyldt ud. Det skriver Lokalavisen.dk

I IT- og kommunikationsbranchen er antallet af ledige stillinger vokset med over 50 procent siden sidste sommer. Der var der tale om 2.500 ubesatte jobs, og i dag er der knap 4.000.

Andelen af ledige stillinger i branchen er nu dobbelt så stort som i resten af ervhversvlivet, viser de nye tal. I Brancheforeningen IT-Branchen er man bekymret over udviklingen.

"Mangel på højtkvalificeret arbejdskraft er et af de største problemer for danske it-virksomheder lige nu. Knap 4.000 ubesatte jobs er en stor barriere, der direkte risikerer at bremse den spirende vækst," siger Mette Lundberg, der er direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

I 2. kvartal 2013 var der 2.649 ledige stillinger, og det tal er nu steget med 56 procent til 3.859 ledige stillinger.

"Især mange virksomheder, der udvikler software oplever vækst i øjeblikket. Her ser vi flere eksempler på, at de bliver bremset i deres udvikling, fordi de har svært ved at få fat i de rette kompetencer," siger Mette Lundberg til Lokalavisen.dk.

Hvis man er på udkig efter et job i branchen, er det en god ide at kigge i de mindre virksomheder med under 50 ansatte. Det er især her, de ledige stillinger findes, viser tallene.

"Vi ser stort vækstlag af mindre it-virksomheder på vej frem, som efterspørger arbejdskraft. Det er især erfarne og dygtige udviklere og højtuddannede it-folk med forretningsforståelse, der er stor mangel på," siger Mette Lundberg.

Erhvervslivet skal være bedre til at få de unge og nyuddannede it-folk ind i virksomhederne. Det vil være en del af løsningen på problemet, mener IT-branchen.

Kilde: Lokalavisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.