15-årige Christine anmelder kinesisk chef: "Han slog"

Ifølge pigen selv blev hun overfaldet, slået, revet i håret, kradset i ansigtet og slæbt hen ad gulvet af ejerne, samtidig med, at hun modtog trusler på livet.

Ejerne af Hamlet Asia restaurant, Prøvestenscentret i Helsingør, er meldt til Nordsjællands Politi for voldeligt overfald på en 15-årig tidligere ansat, der kom for at få den løn, som hun angiveligt manglede at få udbetalt.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Den 15-årig pige, Christine Broberg fra Helsingør, 9. klasses-elev på Byskolen, fortæller, at hun onsdag aften blev overfaldet, slået, revet i håret, kradset i ansigtet og slæbt hen ad gulvet af ejerne, samtidig med, at hun modtog trusler på livet.

- Jeg slår dig ihjel, skal den kvindelige ejer af restauranten have sagt til den 15-årige.

Restauranten, der kalder sig Nordens største kinesiske restaurant, har tidligere fundet vej til Helsingør Dagblads spalter. I en artikel er det blandt andet beskrevet, hvordan illegale håndværkere overnattede under primitive forhold i lokalerne, mens de byggede om.

Behandlet på akutklinik

Christine Broberg var onsdag aften - ifølge både politiet, offeret selv og Christines mor, Dorte Broberg - så voldsomt medtaget, at hun måtte behandles på en akutklinik. Hun husker episoden sådan:

- Jeg gik ind i restauranten onsdag aften sammen med min veninde for at bede om at få udbetalt min løn. Ejeren skylder mig 1.300 kroner. Men de afviste mig blankt. Kvinden svinede mig til på kinesisk og blev ved med at gå væk. Så kom den mandlige ejer farende og gik meget stærkt hen imod mig. Han rev mig i trøjen, slår ud efter mig flere gange, dog uden at ramme mig. Til sidst rammer han dog, fortæller Christine Broberg, der siger, at hun blev så bange, at hun sammen med veninden forsøgte at skjule sig bag garderoben, mens hun ringede 112, fortæller hun til Helsingør Dagblad.

Hun forklarer, at hun fik fat i en betjent, der sagde, at klokken var mange, og at hun ikke kunne regne med at få hjælp nu. Derefter blev hun alligevel viderestillet til alarmcentralen, hvor hun fik en betjent i røret. Hun fortæller, at hun blev slæbt hen ad gulvet, fik en lussing, blev truet på livet og smidt ud af restauranten.

Vil advare andre

- Politibetjenten sagde til mig i telefonen, at jeg skulle skynde mig ud. Det gjorde jeg så, fortæller den 15-årige elev fra Byskolen.

Moderen til Christine, Dorte Broberg, siger til Helsingør Dagblad, at hun og datteren står frem og fortæller historien for at forhindre, at andre helt unge tager job i restauranten.

- Min datter har hørt om en anden, der også er blevet slået og truet. Ejeren truede også min datter, da hun sagde op. Det her handler om en restaurant, der åbenbart drives efter nogle uacceptable metoder, blandt andet skulle der også være noget med afregning i rødvin i stedet for penge.

Efterforsker med stor alvor

Nordsjællands Politi har modtaget anmeldelsen om det voldelige overfald og efterforsker sagen med stor alvor, skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge vagtchefen er der endnu ingen anholdelser eller sigtelser. Andre vidner er i færd med at blive afhørt.

Restauratørerne ønsker ikke at kommentere sagen nærmere overfor Helsingør Dagblad, der i går var på besøg i Hamlet Asia Restaurant:

Er det rigtigt, at I slår og truer jeres tidligere personale?

- Vi vil ikke snakke med dig. Du kan snakke med politiet. Pigen er en dansk hooligan, og når man er det, kan man godt tage fat i folk, sådan her, og så smide dem ud, sagde restauratøren til Helsingør Dagblad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.