Chef melder tidligere ansat 15-årig til politiet

Nu vælger en restauratør i Helsingør at melde en tidligere ansat til politiet for at have indgivet en falsk anmeldelse om vold og trusler.
En sag fra Helsingør om vold og trusler har nu taget en drejning.
En sag fra Helsingør om vold og trusler har nu taget en drejning. Foto: Scanpix

En sag om vold og trusler fra en arbejdsgiver er nu i stedet blevet til en sag om en falsk anmeldelse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagen drejer sig om en tvist imellem en 15-årig pige og indehaveren af Hamlet Asia i Helsingør Jishuan Yan.

I maj anmeldte pigen sin tidligere chef og dennes kone for vold og trusler i forbindelse med en episode, hvor hun forsøgte at få udbetalt en løn, hun angiveligt havde til gode. Ifølge pigen selv blev hun overfaldet, slået, revet i håret, kradset i ansigtet og slæbt hen ad gulvet. Nu har Nordsjællands Politi stoppet efterforskningen i sagen, og i stedet vælger restauratøren nu at melde pigen for falsk anmeldelse.

- Det har kostet os meget, at pigen har løjet. Men nu kan alle se, at vi ikke har slået hende eller begået nogen form for vold. Jeg kom også først til stedet, da politiet kom, da der blev ringet efter mig, siger Jishuan Yan til Frederiksborg Amts Avis.

Avisen har set det brev fra anklagemyndigheden til Jishuan Yan, hvor man frafalder sigtelserne for vold og trusler. Her står der blandt andet, at man ikke finder, at der er en "rimelig formodning" om, at der foregået noget strafbart

Den 15-årige piges mor Dorte Broberg er forarget over politiets manglende grundighed.

- Jeg har meget svært ved at forstå, hvorfor man dropper efterforskningen. Alarmcentralen valgte at sende politiet ud til stedet, vi har et vidne, som har set min datter blive slæbt hen ad gulvet. Vi har en skadestuerapport, der dokumenterer skaderne. Det kan bestemt også undre mig, at politiet ikke har afhørt et tredje vidne i sagen, siger hun til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.