Nu går jeg sgu på barsel

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

En af mine kvindelige kolleger kom for nylig hen til mig og sagde: "Hvor fedt du skal holde barsel. Det er virkeligt godt gået", mens en anden mente, at jeg gjorde et "slag for ligestillingen".

Og flere af mine mandlige kolleger var slet ikke klar over, at de som jeg og alle andre mandlige ansatte på Nyhedsavisen har ret til 12 ugers barsel med fuld løn.

Jeg er åbenbart en særlig fætter.

Men det burde ikke være sådan, for der er kun fordele ved at bruge tre måneder på sit barn. Lad mig blot liste op:

1. Jeg tjener penge, mens jeg sover længe med min dreng i armene.

2. Min kone bliver sluppet ud af barlselsburet - til gavn for hende selv, hendes karriere og ikke mindst hendes arbejdsplads.

3. Nyhedsavisen får om tre måneder mig tilbage i fuldt opladet tilstand, med en idébog fyldt med ideer om småbørn, bleindkøb og hvor hurtigt man kan få en barnevogn til at køre. 

4. Jeg kommer til at kende min søn Karl langt bedre, end hvis han hver dag skulle se mig i 20 travle minutter om morgenen og et par timer om aftenen, hvor meget af tiden gik med madlavning og andre gøremål.

5. Jeg mindsker markant risikoen for at blive skilt. Ifølge en svensk undersøgelse mindskes  risikoen for skilsmisse med op til 50 procent, hvis faderen tager orlov.

Ups. En ulempe er der dog.

Min kone forventer vel, at maden står klar, når hun kommer hjem fra arbejde!   

Mænd, kom i gang med at bruge jeres barsel!

Og mød mig eventuel på http://www.farslegestue.kk.dk/

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.