Musiktips: Køb dem og få et rigere liv!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Jeg kan ikke holde det tilbage mere.

Som musikskribent er man så privilegeret at få tilsendt rigtig mange nye plader, men hold kæft, hvor er der dog meget lort imellem. Eller det er faktisk ikke rigtigt - tillad mig at korrigere: Hold kæft, hvor bliver der udgivet meget ligegyldigt musik! Hvilket faktisk er værre. Fordi hvis bare det er dårligt, kan man i det mindste harcelere over det eller få sig et billigt grin.  

Men med jævne mellemrum lander der nogle små guldklumper, som minder én om, hvorfor det er, man går rundt og siger, at musik er det vigtigste i ens liv. Plader som giver kuldegysninger og fugtige øjne. Plader som giver en boblende lykkefølelse i maven og en enorm lyst til at give den gas - på alle måder.

Så her kommer fire plader i den kategori. Og selvom de har været ude et godt stykke tid nu, kører de stadig på repeat hjemme hos mig:  

Juliette And The Licks - Four On The Floor : Rock and Rooooll! Der er bare ikke nogen, der laver spade-rock på den måde mere, og hold kæft hvor det virker. Fuld knald på guitar og trommer - der kører endda lidt dobbeltpedal på et tidspunkt. Four On The Floor  er 250 kilometer i timen uden at miste grebet om den gode melodi.   

Thom Yorke - The Eraser : Med frontmanden fra Radiohead skal vi ned i et helt andet tempo og over i en helt anden genre. The Eraser er en smuk, smuk elektronisk plade. En af dem der vokser sig større og større ved hver gennemlytning. Der er ikke så meget at sige - det her er bare indiskutabelt godt.  

Guillemots - Through The Windowpane : Storladne melankolske melodier med strygere og hele molevitten blandet med indie singer/songwriter og skæve elementer. Forsanger Fyfe Dangerfields vokal har en helt særlig klang, der på bedste vis formår at transportere intensitet og følsomhed over i sangene.   

Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds : Jep, den holder stadig. I bilen, på dansegulvet, i sengen, på arbejdet, derhjemme. Justin Timberlake giver pop et godt ry, og får alle de andre popstjerner til at ligne duller, dengser og dukker.  

Her på falderebet vil jeg gerne slå et slag for to plader, som endnu ikke er udkommet, men som fortjener din opmærksomhed, når de gør:

El Perro Del Mar med  El Perro Del Mar som udkommer 13. november og Beirut med The Gulag Orkestar som udkommer 6. november - jeg anmelder dem begge i avisen på udgivelsesdagen.   

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.