Mindre røg, brand og medieselvsving, tak

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

»Lad være at gå derud,« lyder den velmenende opfordring fra gode kollegaer.
»Det bliver helt sindssygt.«

Men nogen skal jo gøre det – begive sig til indre Nørrebro for at dække de gale gadekampe, hvor to containerbrande og tre stenkast prompte får TV 2 News til at erklære undtagelsestilstand i hele København.

For her er politi, brandvæsen og ikke mindst pressen jaget vildt. Thi vi har genoptrykt Muhammed-tegningerne, og rygterne siger, at indvandrerne går bersærkergang. I aften (altså natten til fredag).

Også i udlandet er der kæmpe krise. I Iran har i alt 10-15 studenter demonstreret, i Pakistan kunne de islamistiske fanatikere samle hele 50 mennesker til en rituel afbrænding af et stykke rødt stof, men så protesterede de altså også mod præsident Musharraf samtidig.

Muhammed-krise II er landet. Værsgo !
Hermed min aften fra orkanens øje i korte træk:
Avisen ringer – der er brand i Valdemarsgade (viser sig dog at være på fjerde sal – øv!).
Avisen ringer – der er ild i flere biler i Frederiksborggade (falsk alarm – øv!).
Vi ringer til avisen – der er ild i en container i Blågårdsgade (men ingen optøjer – øv!).
Vi ringer til avisen – der er bål i Stengade (men det er de autonome, der står bag, så historien har ingen interesse – øv!).
Avisen ringer – »snak med folk«, »beskriv stemningen«, lyder ordren. Vi snakker med ældre damer på aftentur, der er imponeret af, at Amy Winehouse har vundet otte Grammyer.

Faktisk er alt, fuldstændig som det plejer på Nørrebro. De spiller backgammon på caféerne, de skåler på bodegaerne, og et par pensionister lufter hunden.
Kun DR s strategisk placerede sendevogn, TV 2 s helikopter og politiets mandskabsvogne signalerer fare på færde.

Andre steder i byen brænder de skoler af, men ingen ved, hvem de er. Eller hvorfor de gør det. Politiet siger, at det sandsynligvis er bøller, der bruger Muhammed-krisen som påskud til ballade.
Men ingen ved præcis, hvad der foregår. Derfor gisner vi. Derfor skræmmer vi. Og derfor bliver jeg så bange for medier.
PS: Nyhedsavisen er på vej med et nyt og strammere koncept. Det bliver sikkert fint, men det bliver uden mig. Så tak til alle jer, der hver lørdag har sendt nogle herlige klager over mine, indrømmet, ganske perfide betragtninger. Og husk – sandheden er derude, men den er subjektiv

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.