Grillsæsonen er for alvor skudt i gang, og i Danmark elsker vi at grille. Eddy
René van Bragt, kok og Danmarksmester i grill, kommer her med de bedste tips og tricks til sommerens lækreste grillbøf. Han er selv i fuld gang med at forberede
sig til VM som afholdes i Göteborg d. 13 og 14. juni samt det kommende
Danmarksmesterskab som afholdes d. 27. og 28. juni i Svendborg og som hvert år
afholdes af World Barbecue Association Danmark.
”Det perfekte tilbehør til en grillbøf er en hjemmelavet kryddersmør. Jeg laver
gerne en stor portion og lægger det på frys, så tager jeg det ud af fryseren om
morgenen og lægger på køl, så er det klar til om aftenen”, siger Eddy René.
Til en god portion bruges halvanden pakke smør og et bundt persille, et bundt
purløg samt en håndfuld basilikum. Krydderurterne hakkes godt med to fed hvidløg og salt og peber. Ønsker man en anden variant, kan man hakke en chili med soltørrede tomater.
Briketter giver smag
For Eddy René er der ingen tvivl, når det kommer til valget mellem gas eller
briketter. ”Jeg foretrækker helt klart at grille på briketter, specielt nu hvor
der er kommet nye maskiner, som gør, at man kan starte sine briketter på kun otte minutter. Jeg bruger selv en Airbooster, som bruger strøm til at varme
brikketterne op. Det går derfor lige så stærkt som at bruge gasgrill - men smagen
er bare bedre.”
Varmen på rette sted
Eddy René har styr på sine briketter, og det er ikke ligegyldigt, hvordan de
placeres i grillen: ”Hvis det er et stykke kød, som skal have over 25 minutter på
grillen, så vil jeg grille på indirekte varme, det vil sige, at jeg har
briketterne i siderne på min grill og kødet i midten. Er det stykker, der skal
have under 25 minutter, så vil jeg grille over direkte varme med briketterne lige
under kødet,” forklarer Eddy René.
Det gode kød
Hvis man virkelig skal have en grillbøf af kvalitet, har Eddy nogle tips: ”Køb dit kød hos en slagter, nogle supermarkeder har også en slagter. Snak med dem og få dem til at skære en bøf med en god højde og fedtmarmorering – det giver en god stegeskorpe og en saftig bøf, når man griller den.”
Dette sidste tip fra Eddy lyder: ”Man skal undgå at vende bøffen hele tiden –lad den ligge og hav tålmodighed, ellers ender du med at koge bøffen i stedet for at grille den.
Så skulle stien være lagt for en succesfuld grillbøf.
Ovenstående indhold er sponsoreret