Kirkens Korshær Hjemløse i Aarhus får varm soveposedonation
PRM / Hjemløse i Aarhus får varm soveposedonation
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

For tredje år i træk støtter JYSK op om Kirkens Korshærs arbejde ved at donere varme fornødenheder til organisationens brugere. Udover en donation på 1.000 soveposer har Jysk ligeledes doneret liggeunderlag og håndklæder. En af de byer, hvor de udsatte har mulighed for at få lidt ekstra at varme sig på i denne kolde tid, er Aarhus.

En værdifuld donation
JYSKs donation falder på et tørt sted. Kirkens Korshær har gennemgået behovet for hjælpen fra JYSK på alle organisationens væresteder og varmestuer. På baggrund af dette har i alt 21 af organisationens væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer modtaget et stort antal soveposer - herunder Aarhus.

"I Aarhus er vi utrolig glade for donationen. Vi har i Kirkens Korshær i Aarhus kontakt til langt de fleste af byens hjemløse, og er glade for at kunne give nye, friske soveposer ud til dem der har brug for det. Når vinterkulden sætter massivt ind, har vi heldigvis plads til alle indenfor, men nogle foretrækker at sove udendørs, i næsten alt slags vejr, og der er soveposerne helt uundværlige," fortæller Niels Bjørne, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde på Nørre Allé i Aarhus.

Skaber varme i de kolde måneder
Et af Kirkens Korshærs helt store fokusområder er netop hjælpen til landets hjemløse. Derfor er donationen fra JYSK ekstrem vigtig, da den er med til at sikre adgang til en helt basal fornødenhed som varme om natten til nogle af landets hjemløse borgere.

Også hos JYSK er man glade for at kunne hjælpe de mennesker, der har allermest brug for omsorg og varme i disse kolde tider. Og selvom det er tredje år i træk, at JYSK donerer soveposer til Kirkens Korshær, så er det stadig noget, der bringer varme - også internt i organisationen.

"Når jeg tager bussen forbi Klostertorvet om morgenen, har jeg lagt mærke til, at der er mange hjemløse i byen. Det betyder helt sikkert meget for dem at kunne få en varm nats søvn, når de ikke kan sove indenfor. Det er godt, at vi som virksomhed kan hjælpe de hjemløse i Aarhus på denne måde," siger Christina Pape Pedersen, butikschef i JYSK Bruuns Galleri i Aarhus.

Både virksomheder og privatpersoner kan ligesom JYSK være med til at give de danske hjemløse varmen.

Hvis man er interesseret i en donation, kan man læse nærmere på: www.Kirkenskorshaer.dk/stot

Om Kirkens Korshær
Kirkens Korshær er ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som arbejder for hjemløse og andre udsatte mennesker i Danmark. Dette sker blandt andet igennem drift af ca. 38 varmestuer over hele landet. Se mere på; www.kirkenskorshaer.dk

Hjemløshed i Danmark
Der findes mere end 6600 hjemløse i Danmark. 75 % er mænd og 25 procent er kvinder. Ca. 50 % er psykisk syge. Ca. 10 % af de hjemløse er gadesovere. Kilde VIVE - hjemløshed i Danmark 2017. Se mere på: https://www.vive.dk/da/temaer/hjemloeshed/

Kontakt:

Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Aarhus, tlf. 30463043 Maja Molberg kampagneleder for erhverv i Kirkens Korshær, tlf. 61388061

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hjemlose-i-aarhus-far-varm-soveposedonation?releaseId=13568606

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.