Falck

Falck: Skån din krop i haven

Forårssolen er så småt begyndt at vise sig, og for havefolket er det igen blevet tid til at give plæne og blomster noget opmærksomhed. Hvis du er blandt dem, der snart skal i gang med lugning og såning, kan du med fordel læse Falck Healthcares ti gode råd til, hvordan du bedst skåner kroppen, når du arbejder i haven.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Meteorologerne lover tocifrede varmegrader i den kommende weekend, hvilket giver fin mulighed for at gå en tur i haven og få sat skik på både buske og bede. Men det milde forårsvejr skaber også øget aktivitet andre steder end i haverne.

"Mange fysioterapeuter får ekstra travlt efter en weekend med godt forårsvejr. Havearbejde kan være ganske hårdt for kroppen, især fordi mange ikke har brugt kroppen hen over vinteren, sådan som de gør i sommerhalvåret", siger Mette Skagen, som er fysioterapeut i Falck Healthcare.

Hun fortæller, at det er vigtigt at tænke over, hvordan man udfører havearbejde for derved at belaste kroppen mindst muligt.

"Havearbejde er ofte orienteret mod jorden med skub, vrid og træk, og det kan give akavede stillinger, især hvis det er kombineret med dårlige pladsforhold og dårlig teknik. Det er alt sammen med til at skabe en risiko for skader på ryg og led", siger Mette Skagen.

Du kan selv gøre meget for at forebygge gener og skader ved at forberede kroppen til havearbejdet. Det kan gøres ved at styrke ryg og mave igennem træning, inden du går i gang med spade, hækkesaks og trillebør. Derudover er det vigtigt at huske at skåne ryggen under selve havearbejdet.

Mette Skagen giver følgende gode råd, inden du går i haven:

Varm kroppen op. Gå eventuelt en tur før du går i gang med havearbejdet

Start i det små - lav de nemme ting først

Husk at gå i knæ, når du skal løfte

Undgå at bøje dig forover hele tiden: Brug eventuelt en pude til knæene

Varier arbejdet: Riv, grav, lug, klip og slæb på skift, så du skifter arbejdsstilling

Hav vægten længst fremme på trillebøren og hold ryggen rank, mens du kører

Husk varmt tøj, så du ikke bliver kold - forårsvejr er som bekendt lunefuldt

Undgå vrid i ryggen - et godt tip er at lade næsen pege samme vej som fødderne

Husk pauser, men sid ikke foroverbøjet, når du slapper af - det belaster lænden

Efter foroverbøjet arbejde kan du sætte hænderne i lænden og bøje bagud

For yderligere information kontakt Falcks Kommunikationsafdeling på 70 22 03 07

Forslag til billedtekst: Skal familien samles om havearbejdet i weekenden, så læs Falcks gode råd inden for at undgå de skavanker, der kan følge.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.