Wozniacki får nej til OL

Dansk Tennis Forbund har seks dage til at søge OL-dispensation for Caroline Wozniacki.
- Deadline for fremsendelse af en dispensationsansøgning på vegne af Caroline Wozniacki er den 16. juni, og dette prioriteres naturligvis, siger DTF-næstformand Thomas Kønigsfeldt i en pressemeddelelse.
- Deadline for fremsendelse af en dispensationsansøgning på vegne af Caroline Wozniacki er den 16. juni, og dette prioriteres naturligvis, siger DTF-næstformand Thomas Kønigsfeldt i en pressemeddelelse. Foto: Scanpix/arkiv

Caroline Wozniacki er for længst blevet udpeget som Danmarks fanebærer ved OL senere på sommeren, men det er fortsat ikke sikkert, at tennisstjernen får lov at deltage i Rio de Janeiro.

Siden en skade tvang Wozniacki til at melde afbud til en Fed Cup-kamp for Danmark i april, har det stået klart, at hun ikke opfyldte Det Internationale Tennisforbunds (ITF) kriterier for at komme til OL.

Det blev endelig bekræftet af ITF torsdag aften. Tv2.dk skriver således, at ITF (Det internationale tennisforbund) har givet Dansk Tennis Forbund (DTF) besked om, at den danske tennisdarling ikke står på deltagerlisten til OL.

DTF har nu seks dage til at indsende en skrivelse, som skal overbevise ITF om, at den tidligere verdensetter alligevel kan komme med til legene.

- Deadline for fremsendelse af en dispensationsansøgning på vegne af Caroline Wozniacki er den 16. juni, og dette prioriteres naturligvis, siger DTF-næstformand Thomas Kønigsfeldt i en pressemeddelelse.

- Det er DTF, som skal sende dispensationsansøgningen, og DTF vil ligeledes gerne bakke Caroline op ved den mundtlige ITF-høring under Wimbledon den 30. juni, hvis Caroline ønsker dette, siger Kønigsfeldt, der også sidder i ITF's bestyrelse.

De bedste 56 på verdensranglisten er OL-kvalificeret, såfremt de opfylder kravene om antal optrædener i Fed Cup.

På den seneste rangliste er Wozniacki nummer 34, men som følge af en ankelskade måtte hun melde afbud til Fed Cup-kampene mod Finland og Litauen i begyndelsen af april.

Derfor er det op til ITF at beslutte, om danskeren alligevel skal have grønt lys til at deltage i Rio de Janeiro.

- ITF træffer en afgørelse umiddelbart efter høringen den 30. juni. Jeg ønsker ikke at spå om Carolines OL-chancer, men det vil givetvis være essentielt, at OL-komitéen kategoriserer skadesuheldet som force majeure.

- Caroline var udtaget, ønskede at deltage, men blev så uheldigvis ankelskadet inden turen til Egypten, siger Thomas Kønigsfeldt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.