Vred prins harcelerer igen: Vil være konge

Dronning Margrethes mand, prinsgemalen, ytrer igen utilfredshed med at være degraderet til at være prins og ikke konge.
- Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination, udtaler den franskfødte prinsgemal til avisen Le Figaro ifølge BT.
- Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination, udtaler den franskfødte prinsgemal til avisen Le Figaro ifølge BT. Foto: DAVALI PHILIP/DAVALI PHILIP

Først var han undrende, så skuffet og nu er prinsgemalen ligefrem vred.

Så kontant er budskabet fra dronning Margrethes mand, prins Henrik, der endnu en gang udtrykker utilfredshed over tituleringen som prinsgemal, som han fik i 2005 for at markere forskellen på at være prins og så være dronningens mand.

I et nyt interview med den franske avis Le Figaro harcelerer den 81-årige prinsgemal endnu en gang over, hvad han mener er et udtryk for forskelsbehandling, skriver BT.

- Hvorfor kun være prins og Hans Højhed, men ikke Hans Majestæt?, spørger prinsgemalen retorisk i det franske interview ifølge BT.

- Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination. Danmark, der ellers er kendt for at være en ivrig forsvarer af ligestilling mellem kønnene, er åbenbart villig til at betragte ægtemand som mindre værd end deres koner, syder prins Henrik i interviewet ifølge BT.

Avisen har talt med prinsgemalens bror, Etienne de Monpezat, der bekræfter sin storebrors udmelding.

- Det er ikke første gang, at han har udtrykt sig om dette emne, som han har virket besat af gennem længere tid, siger broren til BT.

Ifølge avisen har prinsgemalen tidligere kaldt sig selv for "et ligegyldigt vedhæng" i et interview i 2002, inden han på dramatisk vis rejste ned til sit vinslot Château de Cayx i Frankrig.

Fem år senere harcelerede prins Henrik endnu en gang over sin problemstilling i et interview med det franske ugeblad Point de Vue.

- I dag får en konges kone titlen dronning. Men en regerende dronnings mand bliver ikke konge ved ægteskab. Offentligheden er tilbøjelig til kun at anerkende dronningen. Således bliver parforholdet skævt i offentlighedens øjne, mente prinsgemalen ifølge BT.

Prins Henrik, der kom til verden som Henri Marie Jean André, greve de Laborde de Monpezat, fik prinsetitlen, da han giftede sig med dronning Margrethe i 1967 efter parret mødtes til et middagsselskab i 1965.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.