Vred fagboss til Joachim B.: Straf får ikke arbejdsløse i job!

Under en debat på det igangværende folkemøde sendte næstformand i PROSA Hanne Lykke røg mod Joachim B. Olsen for hans holdning til arbejdsløse.
Henter afspiller ...
Der var heftig debat under teltdugen, da blandt andre Joachim B. Olsen og Majbrit Berlau diskuterede, hvordan man får flere i job. Foto: Foto og video: Cecilie Agertoft/Avisen.dk

Har vi opgivet kampen for at få mennesker i job?

Det spørgsmål diskuterede Liberal Alliances Joachim B. Olsen, Enhedslistens Finn Sørensen, underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening Erik Simonsen og socialrådgivernes formand Majbrit Berlau på Folkemødet.

Og det skabte en hidsig debat om de knap en million 16-66-årige danskere på offentlig forsørgelse. Der var flere kritiske røster blandt publikum, der var utilfredse med den nuværende beskæftigelsesindsats.

En af dem, der benyttede lejligheden til at gøre opmærksom på sin harme, var Hanne Lykke, der er næstformand i de it-ansattes fagforbund PROSA.

Hun var uenig i argumentet om, at økonomisk straf hjælper syge og ledige tilbage på arbejdsmarkedet

- Stress på arbejdspladserne i dag, det koster så mange sygemeldingen. Og jeg kan så afsløre, at når folk får at vide, hvis du ikke snart er rask, så tager vi dine sygedagpenge, så hjælper det hverken på stress eller depression. De bliver værre og værre, lød hendes budskab til Joachim B. Olsen.

Til det svarede Joachim B. Olsen, at der er evidens for, at reformer, hvor folk får større incitament til at arbejde, øger beskæftigelsen.

Se deres ordveksling i videoen øverst i artiklen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.